Deschamps twijfelt over toekomst, Zidane in de wachtkamer

20 december 2022, 11:00

Met het behalen van zijn tweede WK-finale op rij heeft Didier Deschamps voldaan aan de voorwaarde in zijn contract bij de Franse voetbalbond. Daarin staat namelijk dat hij de optie heeft zijn verbintenis tot en met het EK van 2024 te verlengen als hij minimaal de halve finale zou halen in Qatar. De bondscoach twijfelt echter over zijn toekomst en Zinedine Zidane zou zijn beslissing in spanning afwachten. 

De Spaanse krant AS speculeert namelijk dat Deschamps zijn contract het liefst tot en met het volgende WK van 2026 zou willen verlengen. Dat zou dan ook de inzet worden van de gesprekken die hij vanaf januari aangaat met de Franse bondsvoorzitter Noël Le Graet. Kort na de verloren WK-finale tegen Argentinië wilde Deschamps nog niet vooruitlopen op zijn toekomst als bondscoach. 

Deschamps is al sinds 2012 in dienst van de Franse voetbalbond. In zijn tien jaar als bondscoach kende hij zijn grootste succes in 2018, toen hij met Les Bleus in Rusland beslag legde op de wereldtitel. Deschamps werd daarmee de derde persoon in de geschiedenis die het WK niet alleen als speler maar ook als trainer op hun naam wisten te schrijven. Mario Zagallo (Brazilië) en Franz Beckenbauer (West-Duitsland) gingen hem daarin voor. 

Zizou in spanning

Zinedine Zidane wacht de beslissing van zijn oud-ploeggenoot bij de Franse ploeg en Juventus ondertussen in spanning af. De voormalige middenvelder en trainer van Real Madrid zou de mogelijkheid om bij Paris Saint-Germain aan de slag te gaan zelfs hebben laten lopen omdat hij hoopte na het WK het stokje van Deschamps over te nemen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen