'Enorme verdeeldheid bij Duitse selectie over politiek statement'

4 december 2022, 19:13

In Duitsland is er een kleine rel aan de gang. Het land werd al uitgeschakeld in de groepsfase van het WK in Qatar en daarvoor wordt een zeer opmerkelijke reden geven. Er zou onvrede zijn over de ontwikkelingen rond het statement dat in de eerste wedstrijd werd gegeven.

De media BILD en ARD pakken groots uit met de verdeeldheid binnen de selectie van Hansi Flick. Alleen Manuel Neuer en Leon Goretzka zouden een groot voorstander zijn van het gebaar dat werd gemaakt tijdens de teamfoto en hadden veel meer acties willen zien. De rest van de selectie zou de focus liever op het voetballen hebben gericht tijdens het toernooi.

Toch kwam er bij de openingswedstrijd een teamfoto waarbij alle spelers de hand voor hun mond hadden. Daarachter stond Joshua Kimmich ook, maar de middenvelder van Bayern München wilde geen andere statement maken. Neuer en Goretzka wilden nog meer dingen doen, maar kregen dat er niet doorheen bij de rest van de Duitse selectie. Zij zouden zich op hun beurt weer onder druk gezet.

Lees ook: Stevige kritiek op sterk statement Duitsland

Of Flick mag aanblijven ondanks de onrust in zijn selectie, is nog niet bekend. Zijn positie wordt geëvalueerd door de technische leiding van de Duitsers. Het statement zorgde na de nederlaag tegen Japan ook al voor kritiek: ook toen werd er al gesteld dat het mogelijk voor afleiding zou hebben gezorgd. 

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan moeten ze v Gaal bellen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen