Ten Hag dankt Eriksen: United boekt zakelijke bekeroverwinning

21 december 2022, 22:54
Ten Hag dankt Eriksen: United boekt zakelijke bekeroverwinning

Manchester United heeft de achtste finales van de Carabao Cup overleefd. De mannen van Ten Hag namen het op tegen Championship-koploper Burnley. Het was geen daverend duel op Old Trafford, maar United wist wel te winnen met 2-0. 

Tyrell Malacia en Christian Eriksen stonden in de basis, Antony kwam er na een uur spelen in voor de Red Devils. Donny van de Beek hield – niet voor het eerst dit seizoen – negentig minuten de bank warm.

Oud-Ajacied Eriksen bracht na een klein half uur United op voorsprong tegen Burnley met een makkelijke intikker. Naast de openingstreffer gebeurde er vrij weinig in de eerste helft, op één momentje van onoplettendheid van United-doelman Martin Dúbravka na. De tweede doelman liet die een bal onder zijn voet door gaan maar gelukkig voor hem zonder consequenties.

In de tweede helft begon Manchester United meer te swingen. Met name Marcus Rashford kreeg het op zijn heupen, hij was ook verantwoordelijk voor de tweede United-treffer. Een geweldige rush die begon op eigen helft werd uiteindelijk bekroond met een doelpunt van de Engelsman.

Na de verdubbeling van de voorsprong leek United de teugels wat vieren, Casemiro leverde tien minuten voor tijd de bal in bij een Burley-aanvaller. Maar hij laat de kans onbenut, de wedstrijd ging daarna als een nachtkaars uit. United is verzekerd van de volgende ronde, morgen staat de topper van de bekerronde op het programma: Manchester City - Liverpool.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen