Opsteker voor VS: sterspeler lijkt duel met Oranje te gaan halen

2 december 2022, 14:15

Daags voor de achtste finale van Oranje tegen de Verenigde Staten heeft de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter een positief bericht gedeeld over de gezondheid van Christian Pulisic. De speler van Chelsea raakte geblesseerd toen hij in het groepsduel met Iran de winnende treffer maakte, maar lijkt tegen Oranje weer van de partij te kunnen zijn. 

Pulisic hielp zijn land aan een plaats bij de laatste zestien door tegen Iran vlak voor rust de enige treffer te produceren. Hij kwam daarbij echter flink in botsing met de Iraanse keeper Alireza Beranvand en moest zich in de rust laten wisselen als gevolg van die botsing. Gisteren had Pulisic via sociale media al laten weten dat de fans van Team USA zich geen zorgen om hem hoefden te maken, vandaag onderstreepte Berhalter die woorden op de persconferentie.

"Hij traint vandaag mee", meldde de Amerikaanse bondscoach het toegestroomde journaille. "Het ziet er goed uit, maar we wachten op bevestiging tot we hem hebben zien trainen", hield hij nog wel een slag om de arm. Pulisic maakte tegen Iran alweer zijn 22ste doelpunt in 55 interlands en is daarmee een belangrijke pion in het elftal van de Amerikanen. 

Bijna PSV'er

De NOS komt ondertussen met een opvallend bericht over diezelfde Pulisic. De omroep blikte terug op twee stages die de inmiddels 24-jarige aanvaller als tiener afwerkte bij PSV. Hij deed destijds onder meer mee op een jeugdtoernooi en zou deel kunnen gaan uitmaken van een succesvolle lichting met onder meer Cody Gakpo en Jordan Teze. Tot Borussia Dortmund roet in het eten gooide. De Duitse topclub overtuigde Pulisic onder meer door diens vader een baan als jeugdtrainer aan te bieden. Bij Dortmund debuteerde hij vervolgens als 17-jarige in het eerste, waarna hij drie jaar geleden de overstap naar Chelsea maakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen