Oranje krijgt ervan langs: "Gesjok en plichtmatig voetbal"

12 december 2022, 13:33

Jan Poortvliet heeft geen moment genoten van het optreden van het Nederlands elftal tijdens het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal sneuvelde vrijdagavond al in de kwartfinale, nadat Argentinië na strafschoppen te sterk was. Ook in de duels daarvoor liet Oranje te weinig zien.

Oud-international Poortvliet vond dat het Nederlands elftal weinig uitstraalde. "Dit was niks: geen fanatisme, geen plezier, geen alles-of-niks mentaliteit. Het was gesjok en plichtmatig voetbal. Kijk naar Marokko, die hebben geen grote vedetten, maar wel een ploeg. Gaan door het vuur voor elkaar", aldus Poortvliet in gesprek met Voetbal International.

Lees ook: Koeman kan aan de bak: 'Bouwen op achtergebleven puinhopen'

Poortvliet zag een groot verschil met Oranje. "Het moet pijnlijk zijn om te zien dat ploegen die voor elkaar strijden, die passie tonen, ver kunnen komen. Dat had je ook kunnen hebben. En dan hebben wij spelers van Barcelona, Bayern München, Liverpool, Manchester City en Manchester United die we kunnen opstellen. Ik denk dat wij ons kleiner gemaakt hebben dan we daadwerkelijk zijn."

Het Nederlands elftal won van Qatar, Senegal en de Verenigde Staten, tegen Ecuador speelde de ploeg van Van Gaal gelijk. Oranje maakte in geen van die wedstrijden indruk. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen