Slecht nieuws voor Oranje: VS bevestigt fitheid sterspeler

2 december 2022, 19:22   Bijgewerkt: 2 december 2022, 19:32

Het Nederlands elftal heeft een domper te verwerken gekregen in aanloop naar de eerste wedstrijd van de knock-outfase. Bij de Verenigde Staten hebben ze namelijk definitief bevestigd dat sterspeler Christian Pulisic fit genoeg is om in actie te komen zaterdagmiddag tijdens de achtste finale op het WK in Qatar. Louis van Gaal zal dan ook rekening met de buitenspeler moeten houden.

Dat heeft Amerika vrijdagavond laten weten. De buitenspeler raakte in duel met Iran geblesseerd: vlak nadat hij het enige treffer van de wedstrijd had gemaakt, moest hij zich na een botsing met de Iraanse keeper Alireza Beranvand in de pauze al laten wisselen. Hij liep een blessure op aan zijn heup, maar is dus wel fit genoeg om in actie te komen.

Of hij negentig minuten kan spelen, is wel hoogst onzeker, al speelde hij tegen Engeland en Wales (één assist) wel gewoon negentig minuten mee. Pas vanaf vandaag (vrijdag) traint hij weer volop mee bij de opponent van Oranje. Pulisic maakte tegen Iran alweer zijn 22ste doelpunt in 55 interlands en is daarmee een belangrijke pion in het elftal van de Amerikanen.

Lees ook: Verdedigende cijfers Nederland indicatie voor WK-winst

Fitheid McKennie onbekend

Ook achter de naam van middenvelder Weston McKennie stond een vraagteken bij Amerika. Over hem kwam er nog geen duidelijkheid, maar de verwachting is dat de speler van Juventus gewoon in actie kan komen. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat hij de negentig minuten kan volmaken. In elke WK-wedstrijd tot dusver werd hij namelijk tussen de 65ste en 77ste minuut gewisseld door bondscoach Gregg Berhalter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen