Ten Hag-uitblinkers laten zich zien bij Portugal, doelpunt Hancko

29 december 2022, 12:41

Zonder Cristiano Ronaldo, die met buikgriep verstek moest laten gaan, heeft Portugal het laatste oefenduel voor het WK in Qatar gewonnen van Nigeria. Bruno Fernandes nam de Portugezen bij de hand met twee treffers in de eerste helft, terwijl ook een andere Manchester United-speler zich liet zien.

Fernandes opende al binnen tien minuten op aangeven van zijn United-teamgenoot Diogo Dalot de score  tegen de Nigerianen, waar Ajacied Calvin Bassey een basisplaats als linker verdediger had. Na een half uur spelen verdubbelde hij vervolgens vanaf de strafschopstip de score door zijn penalty kalm langs de Nigeriaanse doelman Francis Uzoho te schieten.

In de rust werd Fernandes net als onder meer Bernardo Silva gewisseld, waarna Nigeria beter in het duel kwam. Een kwartier voor het einde miste Emmanuel Dennis echter dé kans om wat terug te doen toen zijn strafschop via Rui Patricio en de paal naast het doel verdween. Portugal nam daarna via Gonçalo Ramos en João Mario alsnog verder afstand. Met de 4-0 overwinning op zak lijken de Portugezen klaar voor het eerste groepsduel in Qatar tegen Ghana.

Hancko belangrijk voor Slowakije

Slowakije plaatste zich niet voor het WK, maar kwam donderdag wel in actie in een oefenduel met Montenegro, dat eveneens niet door de kwalificatie voor Qatar wist te komen. Feyenoorder David Hancko opende in de eerste helft de score, waarna Juraj Kucka zelfs de 0-2 liet aantekenen. Het bleek echter niet genoeg voor de zege, want door twee treffers van Atlético Madrid-verdediger Stefan Savic kwam de thuisploeg alsnog langszij. De gelijkmaker viel in de zevende minuut van de blessuretijd uit een strafschop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen