Uniek: Lionel Messi en Ángel Di María schrijven met goals historie in finale

18 december 2022, 16:57

Argentinië heeft een uitstekende eerste helft achter de rug tegen Frankrijk. De Argentijnen staan halverwege op een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Lionel Messi en Ángel Di María. De routiniers schreven daarmee op fraaie wijze historie en hebben een fraaie statistiek achter hun naam staan.

Messi heeft door zijn benutte strafschop namelijk in ieder stadium van het toernooi een doelpunt gemaakt. De 35-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain scoorde in de groepsfase al tegen Saoedi-Arabië en Mexico. Daarna volgden in de knockout-fase treffers tegen Australië, Nederland, Kroatië en Frankrijk. Het is voor Messi zijn zesde doelpunt van het WK, al waren daar wel vijf strafschoppen bij. Dat zal hem echter weinig kunnen schelen.

Di María was in Lusail verantwoordelijk voor de tweede treffer namens de Argentijnen. Hij heeft ook een fraai record achter zijn naam staan. De ervaren aanvaller van Juventus is namelijk de eerste speler die heeft gescoord in de finale van het WK, de finale van de Olympische Spelen en de finale van een continentaal toernooi. Di María scoorde in 2008 op de Spelen in Beijing en was in 2021 goed voor een treffer op de Copa América.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen