Ajax-target gaat volledig over de rooie: "Het is weer gebeurd"

9 januari 2023, 13:30
Ajax-target gaat volledig over de rooie:

Na een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft wil Ajax zich op meerdere posities versterken. De Amsterdammers namen vorige week doelman Geronimo Rulli al over van Villarreal en hopen naar verluidt ook nog op de komst van een centrale verdediger. Naast Leonardo Balerdi van Olympique Marseille werd ook Abakar Sylla van Club Brugge gelinkt aan een transfer naar de Johan Cruijff ArenA. De 20-jarige Ivoriaan liet zich zondagmiddag echter van zijn slechtste kant zien.

De achterhoede van Ajax ging afgelopen zomer flink op de schop. De regerend landskampioen nam afscheid van Noussair Mazraoui, Perr Schuurs, Nicolas Tagliafico én Lisandro Martínez. Ook Daley Blind trok onlangs de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht. Tel daar de ernstige blessure voor Ahmetcan Kaplan bij op en gek is het niet dat de Amsterdammers zich willen versterken met een verdediger. De Telegraaf meldde vorige week dat Ajax een poging gaat wagen om Balerdi los te weken bij Olympique Marseille. Ook Sylla wordt dus genoemd als potentiële versterking. Het is echter de vraag of zijn naam nog steeds op het lijstje staat.

Club Brugge ging zondagmiddag op bezoek bij koploper KRC Genk en naar verluidt waren scouts van Ajax aandachtig toeschouwer van de topper in de Belgische Jupiler Pro League. Sylla was één van de spelers die in het bijzonder werden bekeken door de Amsterdamse delegatie. De verdediger zal echter weinig indruk hebben gemaakt. Sylla werd na veertig minuten op de bon geslingerd na een harde charge op Joseph Paintsil van KRC Genk en kon na 75 minuten inrukken met een tweede gele en dus rode kaart. De Ivoriaan van Club Brugge kon zich totaal niet vinden in de beslissing van de scheidsrechter en liet zich volledig gaan. Sylla vloog eerst op de leidsman af en ging vervolgens ook de confrontatie aan met zijn teamgenoten.

Grens overschreden

Het was niet voor het eerst dit seizoen dat de verdediger zich op zo'n manier liet gaan. "We hebben de vorige keer al gezegd dat het niet meer mocht gebeuren, maar het is weer gebeurd", werd teamgenoot Simon Mignolet na afloop geciteerd door Het Laatste Nieuws. "Hij heeft enorm veel potentieel. Hij is een diamant van Club Brugge, maar het is niet alleen het voetballende dat telt. Het hoofd en wat er tussen de twee oren zit, moet ook mee. We zullen hem daar zoveel mogelijk bij helpen." Sylla werd op 16 oktober jongstleden ook al met rood van het veld gestuurd. "Ik ben ook jong geweest en heb ook fouten gemaakt, maar dit was stom van hem", zei trainer Scott Parker.

"Ik wil passie zien, maar er is een lijn die je niet kan overschrijden. We zullen hem ondersteunen en trachten uit te leggen dat hij zijn emoties onder controle moet leren houden", aldus Parker, die bij KRC Genk debuteerde als hoofdtrainer van Club Brugge. Het werd een debuut om snel te vergeten, want Club Brugge ging ondanks een 0-1 voorsprong met 3-1 onderuit. Club Brugge plaatste zich weliswaar voor de achtste finales van de Champions League, maar is in eigen land bezig aan een slecht seizoen. De regerend landskampioen staat vierde en heeft nu al vijftien punten minder dan koploper KRC Genk.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen