Belg tóch deel van Memphis-deal: niet-verplichte optie voor Barça

20 januari 2023, 15:35

Er komen steeds meer details naar buiten over het vertrek van Memphis Depay bij FC Barcelona. Nadat al langere tijd werd gespeculeerd over een mogelijke ruildeal met Atlético Madrid waarbij de Belg Yannick Carrasco de omgekeerde weg zou gaan bewandelen hebben de Catalanen hem alsnog 'los' verkocht.

Toch maakt Carrasco wel degelijk een onderdeel uit van de overgang van Memphis. Bij de onderhandelingen heeft Barcelona namelijk een niet-verplichte koopoptie op de Belgische vleugelspeler weten te bedingen. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano zou met een eventuele overgang van Carrasco een bedrag van 20 miljoen euro gemoeid zijn. 

Lees ook: Done deal! Memphis Depay definitief speler van Atlético Madrid

Carrasco is in Madrid bezig aan zijn tweede periode. In 2015 tekende hij voor het eerst bij de Rojiblancos, dat hem destijds voor 15 miljoen euro overnam van het Franse AS Monaco. In zijn eerste periode in Spaanse dienst tekende de 62-voudig Belgisch international onder meer voor de gelijkmaker in de Champions League-finale tegen stadgenoot Real Madrid in 2016, die uiteindelijk na strafschoppen door De Koninklijke werd gewonnen. 

Na drie seizoenen vertrok Carrasco vervolgens naar China. Atlético ving 30 miljoen euro voor de vleugelspeler die tekende bij DL Yifang, dat hem tussentijds in de winter van 2020 wel weer verhuurde aan zijn oude club. Een half jaar later keerde hij definitief terug in de Spaanse hoofdstad, toen Atlético 27 miljoen betaalde om de verloren zoon weer in de armen te sluiten. Dit seizoen was Carrasco in vijftien competitie-wedstrijden voor de club goed voor één treffer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen