Braziliaans voetbaltrio bezorgt Ten Hag achtste finale van de FA Cup

28 januari 2023, 23:00   Bijgewerkt: 29 januari 2023, 09:40
Braziliaans voetbaltrio bezorgt Ten Hag achtste finale van de FA Cup

Manchester United heeft zaterdagavond ten koste van Reading FC de achtste finale van de FA Cup bereikt. Op Old Trafford was een dubbelklapper van Casemiro en een knap doelpunt van Fred genoeg voor de overwinning voor de ploeg van trainer Erik Ten Hag (3-1). 

Bij United mochten zowel Wout Weghorst als Tyrell Malacia opnieuw in de basis beginnen. Daarnaast had Ten Hag ook een basisplaats ingeruimd voor de fel bekritiseerde Harry Maguire, die de afgelopen weken vaak genoegen moest nemen met een plek op de bank. De speeltijd van Maguire en Malacia ging ten koste van Lisandro Martínez, die tegen Reading rust kreeg van de Nederlandse oefenmeester. 

In de eerste helft lukte het de sterk verdedigende ploeg van Ten Hag echter niet om de verdediging van Reading, dat uitkomt in de Engelse Championship, te slechten. Marcus Rashford, die al enkele weken in topvorm verkeert, leek in de 35e minuut United op voorsprong te schieten, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo srond er bij rust nog een 0-0 tussenstand op het scorebord en moesten Ten Hag en consorten aan de bak.

Lees ook: Ten Hag krijgt de pers aan het lachen: "Ik ben niet Harry Potter"

In de tweede helft duurde het echter niet lang voordat United de verdiende voorsprong binnen had, want binnen tien minuten schoot Casemiro de 1-0 binnen op aangeven van zijn Braziliaanse landgenoot Antony. De verdedigende middenvelder was bovendien vier minuten later ook verantwoordelijk voor de tweede treffer, waardoor Ten Hag rustig kon toekijken. Nadat voormalig Liverpool-spits Andy Caroll vervolgens binnen vijf minuten twee keer een gele kaart en dus rood pakte was de wedstrijd gespeeld.

Fred, die even daarvoor al een assist had geleverd bij de 2-0, schoot zelf de derde treffer van United op het scorebord, waardoor het Braziliaanse feest in Manchester compleet was. Een eretreffer van Amadou Salif Mbengue in de 72e zou uiteindelijk niet veel meer dan een waarschuwing blijken, want United speelde de wedstrijd vrij eenvoudig uit en blijft hierdoor nog in alle vier de competities actief. 

Reacties

RoyHendriks1983
Link gekopieerd!
avatar

Nee hoor ze hebben zich voor de achste finale geplaatst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen