Keeperssoap ten einde: opvolger Neuer bij Bayern is in aantocht

18 januari 2023, 16:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München staat op het punt zich te versterken met doelman Yann Sommer (34). De Zwitser is volgens Duitse media op weg naar Beieren, waar hij woensdagavond medisch gekeurd zal gaan worden. Mits hij die succesvol doorstaat zal Der Rekordmeister een basisbedrag van 8 miljoen euro voor Sommer overmaken aan diens huidige werkgever, Borussia Mönchengladbach

Nadat eerste doelman Manuel Neuer in december een gecompliceerde beenbreuk opliep op de skipiste was de Duitse recordkampioen op zoek naar een nieuwe keeper. Tal van namen passeerden de revue, waaronder die van de Kroaat Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb) en afgelopen dinsdag nog die van de Italiaan Guglielmo Vicario (Empoli). Sommer werd vanaf het begin echter als belangrijke kandidaat gezien om Neuer te vervangen en dat lijkt nu dus ook te gaan gebeuren. 

Het is nog de vraag of de 36-jarige Neuer überhaupt nog terugkeert onder de lat. Zijn beenbreuk zou dusdanig ernstig zijn dat de medici betwijfelen of een rentree op topniveau er nog in zit voor de doelman die al sinds 2011 eerste keus is bij Bayern. Bovendien is Neuer al sinds 2010, toen hij nog uitkwam voor Schalke 04, de eerste doelman van het Duitse nationale elftal waarmee hij in 2014 beslag legde op de wereldtitel. 

Lees ook: 'Zorgen bij Bayern München over herstel horrorblessure Neuer'

Ervaring

Met de 34-jarige Sommer haalt Bayern een ervaren vervanger voor Neuer binnen. Volgens BILD zal de Zwitser een contract tot medio 2025 gaan ondertekenen bij de lijstaanvoerder van de Bundesliga. Naast de initiële 8 miljoen die hij de club kost zou Borussia Mönchengladbach bovendien nog 1,5 miljoen euro aan bonussen binnen kunnen slepen als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Sommer staat al sinds 2014 onder contract bij zijn huidige werkgever en speelde tot dusverre 80 interlands voor Zwitserland, waarmee hij ook actief was op het WK in Qatar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen