Ranieri houdt het niet droog en laat een traantje bij terugkeer in Serie B

14 januari 2023, 16:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Claudio Ranieri weet van geen ophouden. De inmiddels 71-jarige Italiaan gaat weer aan de slag bij Serie B-club Cagliari, de club waar hij van 1988 tot 1991 aan het roer stond. Bij zijn terugkeer in het stadion hield hij niet niet droog.

 

De oefenmeester zat sinds het ontslag bij Watford zonder club, eerder was hij trainer bij onder andere Chelsea, Juventus, Leicester City en Sampdoria. Cagliari degradeerde vorig seizoen uit de Serie A en staat nu op plek veertien van het tweede niveau. Succes in de Serie B is Ranieri niet onbekend, hij werd in 1994 kampioen met Fiorentina en keerde zo met de club terug op het hoogste niveau. 

Dilidin Dilidon

De terugkeer van Ranieri bij Cagliari werd met een knipoog wereldkundig gemaakt door de club uit de gelijknamige stad. In het historische seizoen waarin Ranieri kampioen werd van Engeland met Leicester City sprak hij de legendarische woorden Dilidin Dilidon. Op die manier maakte de Italiaan de Leicester-spelers wakker, Cagliari sprong hierop in door een foto te plaatsen met de woorden. Ranieri is bij Cagliari de opvolger van de ontslagen Fabio Liveran.

De eerste wedstrijd van de 71-jarige trainer bij Cagliari was tegen Como op zaterdagmiddag, de club won met 2-0. Hij heeft de supporters heel hard nodig de komende tijd, dat vertelde hij in een persconferentie. "Vanaf het moment dat ik terugkeerde, heb ik onze supporters om hulp gevraagd. Ik kan het niet alleen. Ik heb de jongens, de club en vooral de fans nodig die ons moeten steunen en achter ons aan blazen, vooral op moeilijke momenten", aldus Ranieri. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens de stand staat Cagliari op plaats 6 en niet op plaats 14

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen