Timo 'ijzeren muur' Letschert vindt na vertrek snel nieuwe club

2 januari 2023, 10:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Timo Letschert heeft een nieuwe club gevonden. De centrale verdediger, die kort geleden nog moest vertrekken bij het Deense Lyngby, gaat spelen in Zuid-Korea. Promovendus Gwangju FC gaat aan de haal met de oud-speler van onder meer AZ en FC Utrecht. Het wordt de achtste club in de loopbaan van Letschert, die in Nederland inmiddels een beetje beschadigd is.

De 29-jarige stond pas vanaf oktober onder contract bij Lyngby, maar mocht na vijf wedstrijden alweer vertrekken bij de hekkensluiter van Denemarken. De verdediger zoekt daardoor nu zijn geluk bij Gwangju FC. Die ploeg werd afgelopen seizoen kampioen op het tweede hoogste niveau van Zuid-Korea.

Lees ookLetschert houdt het bij nieuwe club maar drie maanden vol

'Nederlandse ijzeren muur'

Gwangju toont zich op de clubsite erg blij met de komst van Letschert. 'Een centrale verdediger die sterk is in de lucht en in de één op één-situaties. Bovendien is hij uitstekend in opbouwen', zo schrijft de club over de kersverse aanwinst in de aankondiging. Letschert wordt zelfs omschreven als de 'Nederlandse ijzeren muur'.

Na avonturen bij FC Groningen, Roda JC, Utrecht, Sassuolo, Hamburger SV, AZ en Lyngby strijkt Letschert nu dus neer in Zuid-Korea. "Ik heb Korea en de K-League leren kennen via Son Heung-min en Kim Min-jae. Ik voelde dat hun passie voor voetbal echt groot was. Ik zal mijn best doen om van Gwangju een team te maken dat standvastig kan blijven op het hoogste niveau", vertelt de 29-jarige verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen