Twijfels over leeftijd Youssoufa Moukoko (18) rijzen opnieuw

13 januari 2023, 14:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er zijn opnieuw twijfels ontstaan over de leeftijd van Youssoufa Moukoko. Volgens diverse media is de aanvaller van Borussia Dortmund mogelijk geen achttien, maar 22 jaar. Chelsea en Newcastle United zouden om die reden op het punt staan af te haken in de race om de handtekening van Moukoko.

Moukoko is een van de meest gewilde aanvallers van Europa. Dat heeft mede met zijn contractstatus te maken. Zijn verbintenis bij Borussia Dortmund loopt komende zomer af en hoewel de Duitse club hem langer wil binden, is er nog altijd geen overeenstemming bereikt over een langere samenwerking. Veel Europese topclubs zouden ondertussen pogingen ondernemen om Moukoko alvast voor de zomerse transferperiode te strikken.

Maar Chelsea en Newcastle United gaan de gesprekken met het kamp-Moukoko mogelijk afbreken, daar er getwijfeld wordt of Moukoko daadwerkelijk achttien jaar is. Het is zeker niet de eerste keer dat er twijfels zijn over de leeftijd van het toptalent, maar een schandaal in Kameroen zorgt ervoor dat de discussie weer wordt aangeslingerd. Bij een leeftijdstest voor de Onder-17-selectie van Kameroen voor de Afrika Cup-kwalificatie, zakten liefst 21 van de dertig spelers.

Moukoko is weliswaar Duits international, maar komt oorspronkelijk uit Kameroen. Begin deze zomer zou een geboorteakte uit 2000 met de naam met de naam Yousouffa Mohamadou zijn opgedoken, die eigenlijk van Moukoko zou zijn. De adoptievader van de aanvaller zou de geboorteakte naar een journalist hebben gestuurd, maar publicatie vervolgens hebben voorkomen.

Borussia Dortmund heeft altijd ontkend dat Moukoko ouder is dan in zijn paspoort staat. De tweevoudig Duits international, die in november zijn achttiende verjaardag vierde, heeft tot nu toe 61 officiële wedstrijden voor zijn club gespeeld. Daarin was hij goed voor twaalf doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen