'Weghorst zorgt met stap naar United voor bijzondere transferdriehoek'

9 januari 2023, 11:20

Wout Weghorst staat nog altijd op het verlanglijstje van Manchester United. Erik ten Hag wil de spits van het Nederlands elftal graag naar Old Trafford halen en kan daarmee een bijzondere 'transfercarrousel' in gang zetten. Cristiano Ronaldo en Vincent Aboubakar zijn daar ook bij betrokken.

Cristiano Ronaldo

De 37-jarige Ronaldo is de grote aanstichter van deze opvallende driehoeksverhouding. Hij stapte deze transferperiode verrassend over naar Al-Nassr, een topclub uit Saudi-Arabië. De aanvaller had zich onmogelijk gemaakt bij Manchester United, waar Ten Hag het niet meer zag zitten om met de routinier samen te werken. Ronaldo haalde in de media hard uit naar zijn werkgever, de manager en zijn ploeggenoten. De situatie bleek niet meer te houden en The Red Devils besloten het contract van de superster te verscheuren.

Wout Weghorst

Dat zorgt er nu wel voor dat Ten Hag een vacature heeft te vullen bij United. De oefenmeester wil zijn selectie graag versterken met een spits en is in die zoektocht uitgekomen bij Weghorst. De dertigjarige aanvaller wordt momenteel door Burnley verhuurd aan Besiktas en dus zijn er nog wel wat beren op de weg. Weghorst ziet de stap naar United wel zitten en nam afgelopen weekend al min of meer afscheid van de fans van Besiktas. De club uit Istanbul weet echter nog niks van een transfer en wacht op een telefoontje uit Engeland.

Vincent Aboubakar

Tot slot hebben we nog Aboubakar, de ervaren spits die nu nog onder contract staat bij Al-Nassr. Door de entree van Ronaldo moet die club echter een buitenlandse speler laten gaan om ruimte te maken binnen de selectie. Aboubakar wordt het kind van de rekening, maar hoeft naar verluidt niet lang te wachten op een nieuwe avontuur. Aangezien Weghorst bij United de opvolger wordt van Ronaldo, zoekt Besiktas alvast een vervanger voor de Nederlander. Aboubakar speelde al jaren bij de club en wordt nu gelinkt aan een mogelijke terugkeer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen