Xavi geeft overbodige Memphis volgende tik bij FC Barcelona

8 januari 2023, 20:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft de opstelling voor het belangrijke duel tegen Atlético Madrid bekendgemaakt. Trainer Xavi moet het doen zonder spits Robert Lewandowski die geschorst is, maar de Poolse aanvalsleider wordt niet vervangen door de andere spits in de selectie, Memphis Depay. Een nieuwe tegenvaller voor de Nederlandse spits, die overbodig is in Camp Nou.

Even leek het erop dat FC Barcelona toch met Lewandowski kon aantreden, maar zijn schorsing van drie wedstrijden werd deze week geldig verklaard door de Spaanse voetbalbond. Daarom moeten de Catalanen het de komende weken doen zonder haar spits, die dit seizoen al goed was voor dertien doelpunten in LaLiga Die plek wordt zondagavond in de kraker tegen Atlético Madrid ingevuld door Ansu Fati.

Dat Fati in de spits staat is voor Memphis een domper, want het was logisch geweest als hij de plek van Lewandowski in de punt van de aanval mocht overnemen. Xavi kiest er echter voor om te schuiven met de poppetjes en Fati vanaf de linksbuiten positie naar de spits te laten verkassen. Zijn plek als vleugelaanvaller wordt overgenomen door Pedri, wat ook opvallend is aangezien hij van origine een echte middenvelder is.

Voor Frenkie de Jong is wel een plekje in de basis van Xavi, maar voor Memphis wordt de situatie met de week minder in Catalonië. Mogelijk vertrekt de spits van het Nederlands elftal in deze transferperiode nog bij de Catalanen, aangezien uitzicht op veel speelminuten er niet zijn. De keuze in de opstelling van zondagavond is daar typerend voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je al maanden weet dat je niet gewenst bent dan mag dit toch geen verrassing zijn. Vertrek je niet dan moet je ook de consequenties aanvaarden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen