Xavi 'in shock' om arrestatie Alves, Frenkie terug in Barça-selectie

21 januari 2023, 14:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona neemt het zondag in eigen huis op tegen Getafe. Bij de koploper in de Spaanse competitie keert Frenkie de Jong terug in de selectie nadat hij het bekerduel van afgelopen week tegen AD Ceuta (0-5) mocht laten schieten. Trainer Xavi toonde zich op de personferentie van zaterdag geschokt over de arrestatie van voormalig ploeggenoot Dani Alves

Tegen Getafe, de nummer vijftien van La Liga, kan Barcelona niet beschikken over de geschorste aanvallers Robert Lewandowski en Ferran Torres. Omdat Memphis Depay eerder deze week eindelijk zijn overstap naar Atlético Madrid afrondde, is de spoeling voorin een stuk dunner voor trainer Xavi. Jongeling Ángel Alarcón (18), die tegen Ceuta mocht debuteren, zit opnieuw bij de selectie en mag hopen op zijn eerste speelminuten in de competitie. 

Naast Frenkie de Jong keert ook Ronald Araujo terug bij Barcelona. De Uruguayaan mocht eveneens het midweekse bekerduel aan zich voorbij laten gaan. In de gewonnen finale om de Spaanse Super Cup tegen Real Madrid (1-3) had hij een basisplaats als rechtsback. Araujo raakte in oktober geblesseerd waardoor hij het WK in Qatar aan zich voorbij moest laten gaan. 

Xavi geschokt

Het nieuws in Spanje wordt de afgelopen dagen flink gedomineerd door voormalig Barcelona-rechtsback Dani Alves, die vrijdagochtend werd gearresteerd op verdenking van het aanranden van een jonge vrouw in een discotheek in de Catalaanse stad. "Het is moeilijk om hier wat over te zeggen. Net als iedereen ben ik verrast en in shock", bekende Xavi. "Het is een kwestie van gerechtigheid, de rechter zal moeten bepalen hoe het verder gaat voor hem. Ik ken hem goed, ben verrast en geschokt dat dit gebeurd is."

Lees ook: Dani Alves in Spanje gearresteerd op verdenking van aanranding

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen