Analisten genieten van ervaren rot in Champions League: "Heel bijzonder"

22 februari 2023, 20:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ron Vlaar en Theo Janssen genieten van het feit dat Pepe nog altijd te bewonderen is in de Champions League. De verdediger van FC Porto viert aanstaande zondag zijn veertigste verjaardag, maar is nog altijd een belangrijke kracht bij de Portugezen. Woensdag stond hij tegen Internazionale andermaal in de basis.

"Ik ben net 38 geworden en weet niet hoe het is om in de Champions League te spelen. Daarnaast moet ik er niet aan denken om met mijn knien nog te spelen", vertelde een lachende Vlaar voorafgaand aan de wedstrijd in de studio van RTL7. "Maar het is heel bijzonder en daar neem ik mijn petje voor af. Het is niet zo dat hij heel flegmatiek door zijn loopbaan is gegaan. Hij staat er nog steeds en dat is erg bijzonder."

Lees ook: Xavi onder de indruk van Manchester United: "Dat is het werk van Ten Hag"

Pepe speelde tijdens zijn loopbaan achtereenvolgens bij Marítimo Funchal, Porto, Real Madrid, Besiktas en nu dus weer bij Porto. Toch gaat het vaak over zijn harde manier van voetballen en dat is volgens Vlaar niet altijd terecht. "Als je zo oud bent en je speelt nog op dit niveau, dan doe je ook een heleboel dingen goed. Als je ziet hoe hij nog 1 op 1 verdedigt, hij gaat gelijk het duel in. Hij heeft altijd alles onder controle. Daarom speelt hij nu nog op dit niveau."

Champions League

De 39-jarige routinier speelde al 112 wedstrijden in de Champions League. Daarin krijg hij twee keer rood en 26 keer geel. "Het speelt ook wel mee dat er vroeg geen VAR was", voegde Janssen toe aan zijn collega-analist. "Het is een keiharde verdediger. Hij moet het hebben van zijn inzet en geeft iedere wedstrijd 110%. Dat vind ik heel erg mooi. Het is genieten van zijn passie. Soms gaat hij iets te ver, maar dat mag ook wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen