Blind beleeft persoonlijk hoogtepunt op probleemloze avond Bayern

1 februari 2023, 22:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München heeft zich woensdagavond zonder ook maar een moment in de problemen te komen geplaatst voor de kwartfinale van de DFB-Pokal. FSV Mainz 05 bleek niet opgewassen tegen de ploeg van trainer Julian Nagelsmann: 0-4. Daley Blind maakte als invaller zijn debuut voor Bayern München. Hij werd in de 64ste minuut binnen de lijnen gebracht.

Bij Bayern München was er meteen een basisplaats weggelegd voor Cancelo, die op de laatste dag van de winterse transferperiode op huurbasis werd weggeplukt bij Manchester City. De 28-jarige vleugelverdediger betaalde het vertrouwen van Nagelsmann vrijwel meteen terug door in de zeventiende minuut een puntgave voorzet af te leveren op Eric Maxim Choupo-Moting, die vervolgens op fraaie wijze de bal achter doelman Finn Dahmen werkte.

Het bleek het startschot van een uitstekende half uur waarin Bayern München nog twee keer scoorde en daarmee de achtste finale al voor rust besliste. Jamal Musiala tekende in de dertigste minuut voor de 0-2 door zijn directe tegenstander op het verkeerde been te zetten en de bal in de verre hoek te plaatsen. Niet veel later volgde ook het derde doelpunt van Bayern München. Met een hakje bediende Choupo-Moting Sané, voor wie het een koud kunstje was om de ingenieuze ingeving van zijn teamgenoot een passend vervolg te geven.

Na rust werd er nog één keer gescoord in Mainz, waar Matthijs de Ligt aan de aftrap was verschenen. Een voorzet van Joshua Kimmich werd tegen de touwen gekopt door Alphonso Davies. Ook was er een persoonlijk hoogtepunt voor Blind, die na een uur tegelijkertijd met Ryan Gravenberch inviel. Het waren voor de voormalig speler van Ajax zijn eerste officiële minuten in het shirt van Bayern München. Mogelijk maakt Blind komende zondag ook zijn debuut in de Bundesliga. Dan neemt Der Rekordmeister het op tegen VfL Wolfsburg. Mainz maakte de bekerwedstrijd overigens af met tien man. Alexander Hack kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart van de avond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen