De Boer ziet perfecte rol voor Kudus en kraakt Schreuder: "Al honderd keer gezegd"

9 februari 2023, 09:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald de Boer is tot dusver positief over de keuzes die John Heitinga maakt als hoofdtrainer bij Ajax. Met name de samenstelling in de voorhoede, waar aanvoerder Dusan Tadic momenteel in de spits plaatsneemt en Mohammed Kudus aan de rechterkant gepositioneerd wordt, lijkt goed uit te pakken. In De Telegraaf blikt De Boer vooruit op het bekerduel tegen FC Twente en onderstreept hij nog een keer zijn onbegrip over de keuzes van voormalig trainer Alfred Schreuder.

"Dat heb ik al honderd keer gezegd en het verbaast me echt dat Alfred Schreuder het nooit heeft geprobeerd. Kudus is in mijn ogen het grootste talent van Ajax", begint De Boer, die denkt dat de rechtsbuitenpositie perfect is voor Kudus. "Op 7 doet hij het elftal verdedigend de minste pijn. Op de nummer 10-positie moet hij qua meeverdedigen echt nog groeien. Op rechts loopt Kudus tegenstanders voorbij alsof ze er niet staan en kan hij in de spits of achter de spits uitkomen. Dus een compliment voor John dat hij hiermee komt."

Hoewel de Boer zelf het middenveld van Ajax anders in zou vullen dan onder Heitinga gebeurt, is de oud-spits van de Amsterdammers wel lovend over de consistentie van Ajax. Een verandering is volgens hem dan ook niet per se nodig. "Dan start John voor de derde keer in dezelfde opstelling. En daar kan ik me qua vastigheid iets bij voorstellen. Ajax heeft een bepaald vertrouwen gecreëerd en dat kunnen ze op deze manier vergroten. En ik moet zeggen dat ik tegen Cambuur een andere Taylor zag, één die agressiever en oplettender was dan daarvoor en nu – zoals ik dat altijd noem – echt op het huis paste. Die opdracht had hij duidelijk meegekregen."

Taylor moet spelen

Ondanks de serieuze concurrentie op het middenveld, zou De Boer toch Edson Álvarez doorschuiven naar zijn vertrouwde positie en moet Taylor volgens hem minuten maken. Wanneer Taylor in de basis begint, zou Davy Klaassen of Steven Berghuis op de bank moeten starten. "Dat is een lastige, omdat Klaassen en Berghuis het goed doen. Maar ik zou een van die twee jongens op de bank zetten en Taylor laten staan, omdat die in mijn ogen het beste de afstand tussen zestienmetergebied en zestienmetergebied kan overbruggen. Hij heeft de jongste benen. Ik denk dat Heitinga zijn gevoel moet laten spreken", aldus De Boer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen