Flinke domper voor Barça: Lewandowski voorlopig niet inzetbaar

27 februari 2023, 12:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De personele problemen stapelen zich op voor FC Barcelona in aanloop naar de eerste halve finale tegen Real Madrid in de Copa del Rey, komende donderdag. Trainer Xavi Hernández kon al niet beschikken over Ousmane Dembélé en Pedri en daar komt nu ook nog Robert Lewandowski bij. De Poolse spits is niet ongeschonden uit de strijd met Almeriá gekomen en staat daardoor voorlopig aan de kant.

Dat melden verschillende Spaanse media, waaronder Relevo en Marca, deze maandagmiddag en is zojuist bevestigd door FC Barcelona zelf. Lewandowski heeft zondagavond in de uitwedstrijd tegen Alméria - die resulteerde in een 1-0 nederlaag voor FC Barcelona - een hamstringkwetsuur opgelopen. De verwachting is dat de Poolse goalgetter in ieder geval de komende twee weken buitenspel staat. Dit zou betekenen dat hij naast de Clásico van donderdag ook de competitieduels met Valencia en Athletic Club aan zich voorbij moet laten gaan.

De blessure van Lewandowski is een nieuwe klap voor FC Barcelona. De ploeg van trainer Xavi was uitstekend uit de winterstop gekomen, maar moest de afgelopen dagen twee teleurstellingen verwerken. Na de uitschakeling door Manchester United in de Europa League verloor FC Barcelona gisteravond met 1-0 van laagvlieger Almería. Het was pas de tweede competitienederlaag van dit seizoen. Op een pijnlijk moment, want FC Barcelona had bij een zege de voorsprong op Real Madrid vergroot tot tien punten. Door de nederlaag is het verschil tussen de nummers één en twee van Spanje zeven punten. 

Donderdag ontmoeten zij elkaar dus voor hun eerste halve finale in de Copa del Rey. FC Barcelona was vorige maand in de finale van de Supercup nog met 3-1 te sterk voor Real Madrid, maar toen kon Xavi nog een beroep doen op Pedri, Dembélé én Lewandowski. Pedri en Dembélé staan al langer aan de kant met blessures. Ansu Fati raakte vorige week óók geblesseerd, maar volgens Helena Condis Edo van COPE is de jonge aanvaller op de weg terug. Het vervangen van Lewandowski wordt echter een enorme puzzel voor Xavi. De Pool maakte afgelopen zomer de overstap van Bayern München naar FC Barcelona en was voor zijn nieuwe club 25 keer trefzeker in 31 wedstrijden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen