Lang reageert ludiek op actie van vandalen: "En nou wegwezen!"

27 februari 2023, 10:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noa Lang heeft na het met 2-0 gewonnen duel tussen Club Brugge en AA Gent wat herstelwerkzaamheden verricht bij de middencirkel, want supporters van Gent hadden wat geplaatst daar. Er moest het nodige veranderd worden om weer een sneer terug uit te delen aan de gasten uit Gent.

Het veld in het Jan Breydelstadion was in de nacht van zaterdag op zondag onder handen genomen door vandalen die zichzelf waarschijnlijk 'supporter' noemen van Gent. In de middencirkel werd '9K' achtergelaten, wat verwijst naar de postcode van Gent: 9000. Na de overwinning van Club Brugge maakte Lang met een spuitbus van de negen een acht. 8000 staat namelijk voor de postcode van Brugge. Daarna sprak de Nederlands international zich nog uit over de actie van de vandalen: "Bruges territory. En nou wegwezen", zei de buitenspeler met een lach op zijn gezicht.

Lang was vorige week nog wat negatiever in het nieuws, want na een aantal tegenvallende resultaten stond de aanvaller flink te schelden in de catacomben van het stadion. De Nederlandse aanvaller kon zijn emoties niet in bedwang houden, maar gisteren na de zege op Gent was dit het tegenovergestelde. Dankzij goals van Nederlander Bjorn Meijer en Hans Vanaken was de stemming weer positief.

Zie ook: woedende Noa Lang scheldt iedereen de huid vol in spelerstunnel

Arbitrage onder vuur

De trainer van tegenstander AA Gent Hein Vanhaezebrouck was zeker niet te spreken over de arbitrage na de derby tussen de twee streekgenoten. Speler Tajon Buchanan had volgens de trainer een rode kaart moeten krijgen voor een elleboog in het gezicht van Gift Orban. "Als een journalist durft te beweren dat het geen rode kaart was, stop dan met uw job. Misschien beslist dit wel over Play-off 1, zoals in de eerste wedstrijd, ook al tegen een rechtstreekse concurrent", zei de ontevreden Vanhaezebrouck tegenover Het Nieuwsblad.

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

  • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen