Ouders veldbestormer PSV hekelen 'opruiende teksten' Brands

24 februari 2023, 17:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De ouders van de twintigjarige Dylano K. hebben uitgehaald naar PSV-directeur Marcel Brands. Hij zou zich te snel en te stellig hebben uitgesproken over hun zoon, die donderdagavond tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Sevilla het veld betrad en doelman Marko Dmitrovic aanvloog. Zij deden vrijdag hun beklag via hun advocaat Paul Saris. 

Saris vertelde aan De Limburger hoe de ouders na donderdagavond vele vervelende berichten hebben ontvangen. "Zonder daar al te diep op in te gaan; het gaat om heel nare berichten. Dat is niet los te zien van de bijna opruiende teksten van de directeur van PSV." Daarmee doelde hij op de uitspraak die Brands kort na de wedstrijd deed. "Als het aan mij ligt, wordt het een levenslang stadionverbod", werd de directeur geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Lees ook: Marcel Brands woedend: "Ik heb begrepen dat hij klappen heeft gekregen"

"Kom op", reageerde de advocaat op die uitspraak. "Je kent niet eens alle feiten en omstandigheden. Deze meneer is volgens mij geen rechter. Het is een kwalijke ontwikkeling dat alles maar vanuit een bepaald standpunt de ether in wordt gegooid. Er verdwijnt nu wel heel veel nuance. Ik vind dat we met z'n allen de verantwoordelijkheid hebben om eerst de feiten maar eens af te wachten. Dat geldt voor iedereen, van de club tot de media. Maar ja, dat is niet meer van deze tijd."

Verhoor

Dylano K. is vrijdagmiddag verhoord, maar daarover wilde Saris niets kwijt. "Maar zoals voor iedere verdachte geldt, moeten we er rekening mee houden dat er allerlei zaken kunnen spelen die van invloed zijn op bepaald gedrag. Het is aan de rechter om daarover te beslissen", stelde de advocaat, die overigens wel ontkrachtte dat Dylano K. 'klappen heeft gehad'. "Dat is door de club de wereld ingebracht en ook dat is een component van opruiing."

Lees ook: PSV-hooligan had al een stadionverbod; nieuwe beelden tonen gevecht

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JanBoslwd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel simpel. Wat de omstandigheden ook zijn: voor dit gedrag is levenslang stadionverbod altijd passend. Je komt als supporter gewoon niet op het veld en en blijft al helemaal van de spelers af!

GJAM
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vergelijk Engeland van de jaren 80/90 met nu en je zal concluderen dat een stadionverbod i.c.m. meldingsplicht wonderen verricht. Helaas is Nederland niet ingesteld op de ware slachtoffers (PSV in dit geval) maar is onze maatschappij ingericht het hand boven het hoofd te houden van uitschot!! Wanneer gaan we deze mensen van welke club dan ook eens goed aanpakken zodat wedstrijdbezoek weer leuk is zonder pelotons ME, supporters en uitsupporters weer vocaal de strijd aan kunnen gaan met de nadruk op vocaal!!

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind dat brands gelijk heeft. Elke mafkees die dat veld betreed moeten ze voor het leven schorsen. En als je jezelf irriteert aan de keeper en tegenstander moet je andere sport zoeken waar jezelf de hoofdrol speelt.

albertkuiper14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

met een stadion verbod heb je niets te zoeken daar binnen zal wel een verwende puber zijn😈

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja, Slachtoffer uithangen. Los van dat. Deze jongen had een stadionverbod en had hier niet horen te zijn. Dan had je deze situatie niet gekregen. Het is een volwassen mens maar als zijn ouders zich er mee bemoeien dan denk ik, waar bij jullie is het mis gegaan met opvoeden. Er komt straks een boete aan voor PSV door dit gedrag en PSV kan hier niets aan doen. Deze Dylani is volwassen en hoop dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt en consequenties aanvaard voor zijn gedrag en de boete betaald. Ook al duurt dat jaren. Leg maar beslag op zijn loon/uitkering.

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een losers..zal wel in de familie zitten !

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Trouwens zo'n stadionverbod is natuurlijk volslagen zinloos als blijkt (werd net gemeld op het journaal) dat er maar in heel weinig gevallen dan een meldplicht is voor daders tijdens wedstrijden. Wat heeft dat dan voor een nut? Kom nou eens met maatregelen die zoden aan de dijk zetten!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is algemeen bekend dus ja zegt genoeg Zolang er in den haag niks gedaan wordt blijft het zo . Dit soort gasten luisteren echt niet . Zijn verder vaak onderdeel van een groep,en worden opgehitst om toch te gaan . Met losse verkoop bij dit soort duels is het idd heel makkelijk binnenkomen . Men kan bij de ingang niet controleren op id,want dan wordt het buiten een chaos en missen veel mensen het begin van het duel. Trouwens bewijst dit maar weer eens dat er overal tuig is(bij jou club esteban!) ,en zo'n gracht en netten gewoon nodig zijn . Want met bier etc wordt ook overal gegooid .

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Moet je je dikke witte kind maar geen dylano noemen.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja daar begint het al mee! 😂

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je beklag doen via een advocaat is al veelzeggend. Blijkbaar mag je als directeur niks zeggen als één of andere volidioot het veld op komt en een voetballer begint lastig te vallen. Het is de omgekeerde wereld. Schandalig. Als we nog even wachten gaan ze schadevergoeding eisen en excuses en een gratis jaarkaart. Wat een debielen. Die jongen moeten ze nooit meer een stadion in laten.

BenVergus24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"De feiten moeten eerst worden afgewacht"? Het feit dat deze idioot het veld instormde lijkt me een vrij onbetwist feit toch?

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja, Slachtoffer uithangen. Los van dat. Deze jongen had een stadion en gebiedsverbod. Dylano had hier niet horen te zijn. Dan had je deze situatie niet gekregen. Het is een volwassen mens maar als zijn ouders zich er mee bemoeien dan denk ik, waar bij jullie is het mis gegaan met opvoeden. Er komt straks een boete aan voor PSV door dit gedrag en PSV kan hier niets aan doen. Deze Dylani is volwassen en hoop dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt en consequenties aanvaard voor zijn gedrag en de boete betaald. Ook al duurt dat jaren. Leg maar beslag op zijn loon/uitkering.

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een babyface heeft die veldbestormer zeg...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen