Weghorst krijgt steun van United-sterren na snoeiharde kritiek

22 februari 2023, 03:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wout Weghorst wacht nog altijd op zijn eerste competitiedoelpunt voor Manchester United. De dertigjarige spits krijgt daarom stevige kritiek van de buitenwacht en in de Engelse media. Toch is binnen de club lang niet iedereen het daarmee eens. Bruno Fernandes en Gary Neville braken deze week een lans voor Weghorst. 

Middenvelder Fernandes en oud-verdediger Neville reageerden op uitspraken van Richard Keys bij beIN Sports. De analist merkte na de 3-0 overwinning op Leicester City onder meer op dat United 'de meeste weken met tien man speelt' als Weghorst meedoet. 'Ik bedoel, wat hij laat zien is toch niet genoeg voor een basisplaats?', vroeg Keys zich af. 'Kom op, wees eerlijk!'

Neville ziet meerwaarde

Neville nam het in een podcast bij Sky Sports juist op voor de Nederlandse aanvaller. 'Ik hou van Wout Weghorst', aldus de voormalig aanvoerder. 'Ik heb Erik ten Hag er voor de wedstrijd nog naar gevraagd. Hij denkt dat Weghorst iets toevoegt aan het team, en ik zie wat hij bedoelt. Vorig seizoen was er een discussie of United wel druk kon zetten met Cristiano Ronaldo', herinnert hij zich. 'Weghorst is heel goed in de omschakeling. Hij ziet de ruimtes en heeft daarmee een belangrijke rol in het elftal dat bol staat van het aanvallende talent. Bovendien staat hij bij het verdedigen van standaardsituaties ook zijn mannetje. Daarom speelt hij elke week', besluit Neville. 

Fernandes voorspelt doelpunten

Ook teamgenoot Fernandes kan de bijdrage van Weghorst waarderen, zo zei hij na het duel met Leicester. 'Hij doet zijn job', vindt de Portugees. 'Hij maakt veel noodzakelijke loopacties, zet druk waar het elftal profijt van heeft', somt Fernandes op. Bovendien verwacht hij dat het niet lang meer kan duren voordat Weghorst van de hatelijke nul af is in de Premier League. 'Zodra de eerste erin ligt is hij los en gaat hij er meer en meer maken, waardoor hij het team nóg meer kan helpen', voorspelt Fernandes. Donderdag krijgt Weghorst opnieuw de kans om zijn waarde voor United te laten zien. Op Old Trafford hoopt Ten Hag de klus tegen FC Barcelona in de tussenronde van de Europa League te klaren nadat het vorige week in Camp Nou 2-2 werd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind de kritiek op Weghorst niet eens terecht. Hij is niet de meest gepolijste speler, maar als je kijkt naar al het nuttige en ook smerige werk wat hij verzet is hij wel degelijk van waarde. Als je tegen Leicester zag hoe hij zich opofferde met loopacties zodat andere aanvallers ruimte kregen is dat alleen maar te prijzen. Vooral bij de 3-0 van Sancho was de loopactie van Weghorst van groot belang.

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

tja weghorst bij manchester is leuk voor hem..maar van nistelrooi evenaard hij denk ik niet he

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen