BILD bevestigt ontslag Nagelsmann, Tuchel tekent donderdag nog

23 maart 2023, 22:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Julian Nagelsmann is met onmiddellijke ingang ontslagen als trainer van Bayern München, zo schrijft nu ook de Duitse krant BILD. Volgens het medium tekent Nagelsmanns beoogde opvolger Thomas Tuchel donderdagavond nog een contract bij de Beierse club. 

Eerder op de avond kwam Fabrizio Romano met de primeur naar buiten dat de dagen van Nagelsmann in München geteld zouden zijn. De Italiaan wist op dat moment ook al te melden dat Tuchel, in september 2022 ontslagen door Chelsea, zijn plaats op de bank in zou moeten gaan nemen. 

Volgens BILD, dat doorgaans goed ingevoerd is in München, lag het vertrek van Nagelsmann na afgelopen weekend al voor de hand. Toen verloor der Rekordmeister het uitduel met Bayer Leverkusen met 2-1, waarna sportief directeur Hasan Salihamidzic al openlijk met snoeiharde kritiek kwam. "Dit is niet waar Bayern voor staat", sprak de oud-speler onder meer. "Zo weinig drive, mentaliteit, duels, assertiviteit, dit heb ik zelden meegemaakt."

Toch spreekt de krant ook van een verrassing. 'Tot voor kort heeft de leiding herhaaldelijk benadrukt dat zij overtuigd was van de jongste trainer ooit die Bayern naar de landstitel leidde', zo schrijft het. 'Bovendien heeft Nagelsmann dit seizoen een perfect Champions League-record: acht wedstrijden, acht overwinningen', vervolgt de krant. Het feit dat de club in de Bundesliga tweede staat speelt Nagelsmann echter parten. 'Het probleem was al een paar maanden dat er een toptrainer op de markt was in de persoon van Tuchel.'

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen