Conte geeft ongelooflijke persconferentie: positie lijkt niet meer te redden

18 maart 2023, 20:15

Er lijkt sprake van ernstige spanningen tussen Antonio Conte en de spelers van Tottenham Hotspur. Na het 3-3 gelijkspel tegen Southampton haalt de trainer op de persconferentie snoeihard uit naar zijn spelers: hij spreekt van 'elf egoïsten', ziet geen enkele wil om te winnen en zegt cynisch dat zijn ploeg voor de zevende of achtste positie kan vechten. 

Tottenham gaf in de slotfase een 1-3 voorsprong weg op St Mary's. Diep in de blessuretijd maakte James Ward-Prowse de 3-3 uit een penalty. "De penalty was voor mij geen penalty. Wat er op het veld gebeurt, wat er de laatste maanden gebeurt, vind ik het ergste. Ik vind dit het juiste moment om daar wat over te zeggen, want ik vind deze prestatie onacceptabel", foetert de Italiaanse trainer, wiens ploeg momenteel op de vierde plek staat in de Premier League.

De wil om de fans trots te maken ontbreekt volgens Conte volledig. "Als je die niet hebt, dan vlieg je uit de FA Cup. Daar zijn we hier wel aan gewend. De club is verantwoordelijk voor wat er op de transfermarkt gebeurt, de trainer heeft verantwoordelijkheid, maar waar zijn de spelers? Ik zie elf spelers die voor zichzelf spelen. De spelers willen niet onder druk spelen. Ze willen geen stress ervaren. Dat is het verhaal van Tottenham. Twintig jaar en nog nooit iets gewonnen. Hoe komt dat? Is dat de schuld van de club of van alle trainers? Ik probeerde deze situatie te camoufleren, maar er zijn nog tien wedstrijden te gaan. Denken mensen dat we kunnen vechten? Waarvoor zouden we kunnen vechten? Met deze houding, teamgeest en toewijding... misschien voor de zevende of de achtste plaats? Ik ben hier heel boos om. Iedereen moet verantwoordelijkheid nemen, ook de spelers. Als Tottenham zo wil doorgaan, steeds van trainer wisselen, dan kan dat, maar er gaat niks veranderen, geloof mij."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Maar is dat Conte zijn schuld, ff de brainen bij elkaar houden daar in Londen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen