Met deze woorden prikkelde Erik ten Hag goudhaantje Alejandro Garnacho

2 maart 2023, 07:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag heeft Alejandro Garnacho een compliment uitgedeeld voor zijn optreden tegen West Ham United. De achttienjarige buitenspeler van Manchester United kreeg een kans in de basis en maakte in de negentigste minuut de cruciale 2-1.

Manchester United plaatste zich woensdagavond voor de kwartfinale van de FA Cup en Garnacho speelde een hoofdrol in het bekersucces. "Hij heeft vandaag de volgende stap gezet", aldus Ten Hag na afloop over Garnacho. "Ik zei voor de wedstrijd tegen hem: als invaller heb je impact, nu wordt het tijd om ook als basisspeler een impact te hebben."

Met het maken van een doelpunt betaalde Garnacho het vertrouwen van zijn trainer terug. "Zijn onbevreesdheid is een van zijn kwaliteiten. Er zijn niet veel spelers die op het allerhoogste niveau zomaar een mannetje voorbij kunnen spelen. Maar hij kan meer dan dat. Een kans afmaken, bijvoorbeeld. Hij heeft een grote motor en kan 90 of 120 minuten blijven gaan. Hij is ook snel."

Garnacho breekt onder Ten Hag door bij Manchester United. De jonge aanvaller kreeg dit seizoen al in 27 officiële wedstrijden speeltijd van de Nederlandse trainer. In de achtste finale van de FA Cup tegen West Ham United maakte hij zijn vierde doelpunt in het eerste elftal.

Lees ookErik ten Hag heeft opnieuw geluk aan zijn zijde bij loting FA Cup

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen