Driessen had één andere vervanger in Oranje-selectie verwacht

23 maart 2023, 15:57
Driessen had één andere vervanger in Oranje-selectie verwacht

Valentijn Driessen heeft zijn licht laten schijnen op de 'kipkerrie-gate' waar het Nederlands elftal mee te kampen heeft. Vijf spelers moesten donderdag de Oranje-selectie verlaten nadat ze ziek werden, hoogstwaarschijnlijk omdat zij kipkerrie hadden gegeten waar iets mis mee was. Bij de drie vervangers die bondscoach Ronald Koeman opriep onbreekt volgens Driessen één speler die hij daar wel bij had verwacht. De Telegraaf-journalist ziet het mede door het vertrek van het vijftal somber in voor het Nederlands elftal.

Sven Botman, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Bart Verbruggen en Joey Veerman zijn naar huis gestuurd omdat zij teveel last hadden van de infectie. Toch heeft Driessen ook voorzichtig goed nieuws te melden. Waar zijn NOS-collega Jeroen Stekelenburg eerder vandaag nog kwam met het vermoeden dat meer er weleens meer spelers zouden kunnen gaan afhaken voor de confrontatie met Frankrijk van aanstaande vrijdag. "Dat hebben we wel gevraagd, maar vooralsnog is dat niet het geval. Er staken geruchten de kop op dat meer jongens zich ziek voelden, maar dat werd ontkend door de KNVB, dus we moeten er vanuit gaan dat de rest fit genoeg is om morgen te starten", aldus Driessen. 

Lees ook: Oranje gewaarschuwd: "Kan zomaar zijn dat het niet bij deze 5 spelers blijft"

Bondscoach Ronald Koeman riep ter vervanging van het vijftal drie spelers op. Kjell Scherpen en Ryan Gravenberch werden doorgeschoven vanuit de selectie van Jong Oranje. Internazionale-verdediger Stefan de Vrij behoorde tot de afvallers uit de voorselectie maar werd alsnog opgeroepen ter vervanging van Botman en De Ligt. Toch had Driessen een andere naam alsnog in de Oranje-selectie verwacht. "En dat is Noa Lang van Club Brugge. Terwijl Koeman toch een linksbuiten is kwijtgeraakt met Gakpo en daardoor niet heel dik meer in de buitenspelers zit."

Zonder het zieke vijftal en de eerder weggevallen geblesseerden Frenkie de Jong en Steven Bergwijn en de geschorste Denzel Dumfries denkt Driessen dat Oranje weinig kans maakt op een resultaat tegen vice-wereldkampioen Frankrijk. "Als je heel reeël bent is de kans 99 procent dat de Fransen winnen", sombert Driessen. "Kwalitatief doe je wel een jasje uit als je ziet welke spelers allemaal ontbreken, dat doet zich ongetwijfeld voelen. En de Fransen zijn op oorlogssterkte", merkt Driessen op. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen