Ekkelenkamp en Janssen scoren en zijn daarna getuige van bizarre shirttaferelen

11 maart 2023, 22:42   Bijgewerkt: 11 maart 2023, 23:10
Ekkelenkamp en Janssen scoren en zijn daarna getuige van bizarre shirttaferelen

Antwerp FC heeft zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op Seraing. Door doelpunten van Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen won Antwerp met 0-2 van de hekkensluiter, die bijna de hele wedstrijd met een man minder speelde. Antwerp heeft zeven punten minder dan koploper KRC Genk en een wedstrijd meer gespeeld. Janssen is met zestien doelpunten de topscorer van België.

Door een vroege rode kaart speelde Seraing eigenlijk een verloren wedstrijd. Verdediger Daniel Opare haalde na tien minuten de doorgebroken Janssen neer en werd weggestuurd. Antwerp buitte het numerieke overwicht al na enkele minuten uit: na voorbereidend werk van Gyrano Kerk werd een schot van Jelle Bataille geblokt, waarna Ekkelenkamp de rebound benutte.

Janssen verdubbelde de marge nog voor de twintigste minuut. De Nederlander zette zelf een aanval op vanaf de eigen helft en fungeerde ook als het eindpunt. Antwerp had de controle en was enkele keren dicht bij de 0-3. Zo slaagde Kerk er zestien minuten voor tijd niet in om te scoren na een pass van Janssen.

Opvallend was dat Seraing in de tweede helft met witte shirts speelde, nadat voor de rust een zwart-rode uitrusting werd gedragen; op die manier zou er meer onderscheid zijn tussen beide ploegen, al speelde Antwerp-doelman Jean Butez ook in het wit. Vijf minuten na de pauze kreeg Butez een seintje dat hij van shirt moest wisselen en dus ging hij met een blauw shirt spelen. Daar stond niet zijn nummer 1 op, maar rugnummer 87.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen