'Engelse Dick Advocaat' terug in PL, ook nieuwe baan Hasselbaink

21 maart 2023, 15:01
'Engelse Dick Advocaat' terug in PL, ook nieuwe baan Hasselbaink

In Nederland hebben we Dick Advocaat, die op 75-jarige leeftijd 'echt' aan zijn laatste trainersklus bezig zou zijn bij ADO Den Haag. In de Engelse Premier League volgt Advocaats leeftijdgenoot Roy Hodgson het voorbeeld van de oud-bondscoach van het Nederlands elftal. Hodgson keert terug bij Crystal Palace, waar hij de ontslagen Patrick Vieira opvolgt. 

Crystal Palace zegde afgelopen vrijdag het vertrouwen in Vieira op. De Fransman stond op dat moment weliswaar op de twaalfde plaats in de Premier League, maar het gat met de degradatieplaatsen bedraagt slechts drie punten. Een serie van elf duels op rij zonder zege werd de oud-speler van Arsenal uiteindelijk fataal, uitgerekend twee dagen voordat hij The Gunners zou treffen. Zonder Vieira verloor Palace kansloos met 4-1 van de koploper.

Als opvolger van Vieira heeft Crystal Palace Roy Hodgson teruggehaald naar Selhurst Park. De ervaren oefenmeester was tussen 2017 en 2021 ook al als manager van de Londenaren actief, destijds als opvolger van Frank de Boer die al na zes verloren wedstrijden het veld moest ruimen. De oud-trainer van onder meer Liverpool en het Engels elftal maakt het seizoen af en krijgt nu de taak om Palace voor de Premier League te behouden. 

Verrassende nieuwe klus voor Hasselbaink

De aanstelling van Hodgson is niet het enige opvallende trainersnieuws uit Engeland. De Engelse voetbalbond heeft namelijk bekend gemaakt dat Jimmy Floyd Hasselbaink (50) als assistent toetreedt tot de technische staf van bondscoach Gareth Southgate. De 23-voudig Nederlands international volgt Chris Powell op en moet een bijdrage leveren aan de kwalificatie voor het EK in 2024. Aanstaande donderdag spelen de Three Lions hun eerste kwalificatieduel in en tegen Italië. Drie dagen later is Oekraïne op Wembley de volgende tegenstander. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen