Ex-Eredivisionisten schitteren tijdens galavoorstelling Dortmund

18 maart 2023, 20:22

Borussia Dortmund heeft zaterdagavond gehakt gemaakt van 1. FC Köln. De nummer twee van de Bundesliga was met 6-1 te sterk. Twee oud-Eredivisionisten hadden een hoofdrol in de overtuigende overwinning van Dortmund. Sebastien Haller scoorde een hattrick en Donyell Malen was goed voor één goal en één assist. 

Bij Dortmund waren er basisplaatsen voor Malen en Haller. Beide ex-Eredivisionisten stonden aan de basis van een wervelende start van de thuisploeg. Malen bediende Raphaël Guerreiro met een sierlijke assist, en twee minuten later was Haller het eindstation van een schitterende aanval. Zo keken Die Borussen al vroeg tegen een riante voorsprong aan. Na het half uur gaf de ploeg van Edin Terzic nog een keer gas. Nadat Marco Reus de ploeg op 3-0 had gebracht, was het vier minuten later de beurt aan Malen. De Nederlander verschalkte Köln-doelman Marvin Schwabe met een kiezelhard schot. Kort voor rust konden de bezoekers nog wat terugdoen via Davie Selke. 4-1 was de ruststand in het Signal Iduna Park.

Lees ook: Donyell Malen maakt indruk: sierlijke beweging én een doelpunt

Zodoende was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld en was alle spanning eraf. Köln, waar ex-Eredivisionist (Sparta en FC Groningen) Julian Chabot in de basis stond, slaagde er niet in om de aansluitingstreffer te produceren. Haller had daarentegen wat minder moeite om een treffer te maken. De oud-spits van onder meer FC Utrecht en Ajax sloeg in twee minuten tijd twee keer toe en voltooide daarmee zijn hattrick. Met nog zo'n twintig minuten op de klok vond Dortmund het wel gezegend. De wedstrijd eindigde in 6-1. 

Door de overwinning staan Die Borussen voor minimaal één nacht bovenaan in de Bundesliga. Zondagmiddag komt Bayern München in actie. Bij een overwinning van Der Rekordmeister zakt Dortmund weer terug naar plaats twee.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen