Fabrizio Romano komt met update: Ajax wil transfervrij vertrek voorkomen

21 maart 2023, 15:51
Fabrizio Romano komt met update: Ajax wil transfervrij vertrek voorkomen

Ajax probeert een transfervrij vertrek van Sontje Hansen (20) te voorkomen. De Amsterdammers hebben de aanvaller een driejarig contract aangeboden tot en met de zomer van 2026. Onder anderen FC Augsburg heeft echter ook belangstelling: de verwachting is dat Hansen snel een knoop doorhakt over zijn toekomst. 

Met die update komt Fabrizio Romano dinsdag via Twitter. Hansen heeft een aflopende verbintenis in Amsterdam en werd door de inmiddels ontslagen coach Alfred Schreuder afgelopen winter niet meegenomen op trainingskamp van Ajax, dat zonder WK-gangers wel veel talenten een kans gaf. Omdat Hansen weigerde zijn aflopende verbintenis te verlengen, kreeg hij geen kans bij de hoofdmacht.

Zodoende staat de teller van Hansen in het eerste van Ajax dit seizoen nog op nul optredens. In totaal kwam het voormalig megatalent slechts tweemaal uit in de hoofdmacht. Ook bij Jong Ajax is hij geen vaste basisklant meer: van de laatste tien officiële duels in de Eerste Divisie, begon hij slechts tweemaal in de basis. Het is niet duidelijk of ook dat met zijn aflopende contract te maken heeft.

Lees ook: Ajax heeft geleerd van Brobbey-situatie en zet talent onder druk

Of Hansen nog wel open staat voor een langer verblijf, is onduidelijk. Uit de tweet van Romano valt in elk geval af te leiden dat hij er wel voor open staat. In een recenter verleden werden er meerdere clubs gelinkt aan de jeugdspeler van de Amsterdammers: momenteel spreekt transfergoeroe Romano alleen van belangstelling van FC Augsburg. Met een transfervrije status zullen meer clubs volgen als hij daadwerkelijk niet bijtekent bij Ajax.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
avatar

Op basis waarvan zou hij bij tekenen? Als er iemand is die meer kansen had verdient is het Sontje wel. Maar elke keer kochten ze weer dure spelers voor zijn positie. Het is super netjes van hem als hij de club nog wat aan hem wil laten verdienen, maar ik snap het ook goed als hij gebruik maakt van zijn transfervrije status en zo meer keuze heeft qua clubs.

AKers21
Link gekopieerd!
avatar

Gewoon naar Feyenoord waar jonge spelers wel een kans krijgen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen