Haaland helpt Manchester City tegen angstgegner Crystal Palace over dode punt

11 maart 2023, 20:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester City heeft zaterdagavond een belangrijke en moeizame 0-1 zege geboekt op bezoek bij Crystal Palace. Erling Haaland kroonde zich dankzij een rake strafschop tot matchwinner bij The Citizens, waardoor het elftal van Pep Guardiola aan blijft haken in de Engelse titelstrijd.

City was gewaarschuwd voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Palace, want de afgelopen tien onderlinge duels wist de ploeg van Guardiola er slechts vijf te winnen. In de eerste helft was dit beeld ook weer zichtbaar. City had het grootste deel van het balbezit, maar wist nauwelijks tot uitgespeelde kansen te komen, waardoor beide ploegen de kleedkamers met de brillenstand opzochten. 

Ook de tweede helft leek moeizaam te verlopen, totdat Ilkay Gundogan een penalty verdiende. Dit buitenkansje was aan Haaland wel besteed en de Noor schoot met veel gemak zijn 28e doelpunt van het seizoen tegen de touwen.

Hierna moest Palace aanvallender gaan spelen om nog een resultaat te kunnen behalen, waardoor er meer ruimte ontstond voor The Citizens. Binnen twee minuten had Haaland bijna de volgende treffer op zijn naam staan, maar de spits had het vizier niet op scherp en stond bovendien nipt buitenspel.

Ook Kyle Walker, die de afgelopen dagen in opspraak kwam vanwege vermeend flashen bij een uitgaansavond, mocht vijf minuten voor tijd nog invallen. Met Walker binnen de lijnen en een uitstekend spelende Nathan Aké wist City stand op 0-1 te houden. Hierdoor nadert de ploeg van Guardiola koploper Arsenal, dat zondag een uitwedstrijd speelt tegen Fulham, tot op twee punten.

Lees ook: Guardiola neemt het op 'flashende' Walker: "15 jaar geleden was het compleet anders"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen