Hans Kraay jr. maakt zich kwaad: "Eigenlijk wil ik hier geen eens antwoord op geven"

26 maart 2023, 11:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hans Kraay junior vindt het belachelijk dat L'Équipe de optredens van Lutsharel Geertruida en Memphis Depay tegen Frankrijk heeft beoordeeld met een 2. Alle Oranje-spelers kregen van de Franse sportkrant een zware onvoldoende toebedeeld. Nathan Aké kreeg met een 4 het hoogste rapportcijfer.

De beoordelingen van L'Équipe kwamen zondagmorgen ter sprake bij Goedemorgen Oranje. Presentatrice Fresia Cousiño Arias vroeg Kraay of hij het eens was met de cijfers voor Geertruida en Memphis. "Doen ze het daar net zoals wij in Nederland doen, van 1 tot 10?", vroeg de verslaggever, die een instemmende reactie kreeg.

Artikel gaat verder onder video

"Een 2?", herhaalde een verbaasde Kraay. "Die cijfers zijn gegeven door mensen die niet hebben gevoetbald. Je geeft geen enkele speler een 2. Je gaat toch geen 2 geven aan een Depay of Geertruida? Eigenlijk wil ik hier geen eens antwoord op geven. Je geeft niemand een 2 als je zelf gevoetbald of een beetje respect hebt. Onzin."

Marciano Vink wilde van Kraay welk cijfer hij Taylor zou geven. "Een 4. Ik zou nooit iemand minder dan een 4 durven geven", aldus Kraay. Vink: "L'Équipe is een heel kritische krant. Je verliest daar kansloos. Heel naïef." Kraay: "Dan ga je iedereen een 2 geven?" Vink: "Een 2, een 3, een 4… Het scoreverloop helpt ook niet mee. Ik zeg niet dat ze een 2 moeten krijgen , maar het was natuurlijk gewoon slecht."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch wel knap hoe je afgeeft op een beoordeling en tegelijk toegeeft dat je het zelf ook niet correct toepast. “Geven ze wel 1-10?” Nou, Kraaij zelf iig niet, hij geeft 4-?, 4-10 misschien, of geeft hij de 10 ook niet? Hoe dan ook, een 4 van hem is kennelijk gelijk aan een 1 of misschien 2 van l’equipe.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom maak je je druk om . Laat lekker gaan die fransen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen