Ligue 1-revelatie denkt op koers te liggen voor Oranje-selectie

22 maart 2023, 13:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Toen Ronald Koeman op 17 maart zijn voorselectie voor de aankomende interlands met Frankrijk en Gibraltar bekendmaakte, ontbraken daarop twee dark horses van het Franse Toulouse die door een aantal volgers wél op de lijst verwacht werden. Zowel Branco van den Boomen (27) als Thijs Dallinga (22) werd genegeerd door Koeman, al mocht laatstgenoemde zich deze week wel melden bij Jong Oranje.

Dallinga,die in het seizoen 2021-2022 namens Excelsior topscorer van de Keuken Kampioen Divisie werd, staat dit seizoen al op tien doelpunten in de Ligue 1.  Bovendien trof hij ook vier keer doel in evenzoveel duels in het toernooi om de Coupe de France. Dalling denkt zelf op de goede weg te zijn om zich in de toekomst wél bij het grote Oranje te mogen gaan melden, zo meldde hij tegenover de camera's van ESPN

"Uiteindelijk is het aan mij om het te laten zien", beseft Dallinga. "Ik speel pas een jaar in een top-vijf competitie", klinkt het bescheiden. "Ik raak er zelf niet zo snel van in paniek, maar het is wel waar dat er twee concurrenten gestopt zijn. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet het gevoel heb dat ik iets dichterbij kom", doelt hij op het afzwaaien van Vincent Janssen en Luuk de Jong bij het Nederlands elftal. 

Van de Looi is benieuwd

Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, is vol lof over zijn spits. "Hij krijgt een hartstikke mooie kans om zich bij ons weer te laten zien", zegt de keuzeheer. "Ik denk ook dat hij een speler is die het stap voor stap moet doen, maar ik ben wel benieuwd waar het gaat ophouden. Zo makkelijk in de Franse competitie meedoen en zoveel goals maken, dat is knap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen