Schrik in Duitsland: toptalent HSV (14) zakt vlak voor invalbeurt in elkaar

8 maart 2023, 19:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Duitse voetbal is dinsdagavond opgeschrikt door een voorval bij een oefenwedstrijd tussen jeugdteams van Hamburger SV en SV Eichede. Klaar om in te vallen zakte de 14-jarige Saido Balde uit het niets in elkaar.

De vriendschappelijke wedstrijd, die op een veld in de schaduw van het Volksparkstadion werd gespeeld, was een uur oud toen Balde op het punt stond om binnen de lijnen komen. Volgens BILD zakte de jonge aanvaller in en begon hij volop te schudden en beven.

Balde kreeg vermoedelijk een epileptische aanval, al is dat nog nergens officieel bevestigd. De medische staf van HSV reageerde direct en verleende eerste hulp alvorens de aanvaller door een ambulance naar het Universitair Ziekenhuis Eppendorf werd vervoerd, waar hij om vier uur 's nachts werd ontslagen.

De oefenwedstrijd (met een 2-1-tussenstand) werd na het voorval gestaakt. Balde zal binnenkort een grondige medische keuring ondergaan voordat hij groen licht keert om terug te keren op het veld. De veertienjarige aanvaller, die nu al een vaste waarde is van HSV Onder-17, staat bekend als een van de grootste talenten van de club uit Hamburg. Borussia Dortmund, Benfica en Paris Saint-Germain hebben in het verleden al eens interesse in hem getoond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen