'Tuchel bespreekt Chelsea-spelers bij Bayern, miljoenenbod verwacht'

29 maart 2023, 12:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Thomas Tuchel is pas een paar dagen in functie als trainer van Bayern München, maar bemoeit zich bij Der Rekordmeister al uitgebreid met het aankoopbeleid. De 49-jarige oefenmeester heeft naar verluidt meerdere spelers van zijn vorige club Chelsea in het vizier. 

Volgens The Sun kan Chelsea komende zomer in ieder geval een bod verwachten op Mason Mount (24). De oud-speler van Vitesse kende een prima periode onder Tuchel maar is dit seizoen niet zeker van een basisplaats onder Tuchel's opvolger Graham Potter. Ondanks het feit dat hij tussen bank en basis pendelt, kwam Mount in 23 van de 27 Premier League-duels dit seizoen binnen de lijnen. Daarin scoorde hij drie keer en fungeerde hij twee keer als aangever. 

Na het huidige seizoen ligt Mount nog één seizoen vast op Stamford Bridge. Gesprekken over een nieuwe verbintenis zijn volgens The Sun compleet stilgevallen. Om nog een transfersom voor hem te kunnen ontvangen, zou Chelsea Mount komende zomer dus moeten verkopen. Mount heeft naar verluidt ook opties in eigen land; zowel Manchester United las Liverpool en Arsenal zouden hem op de korrel hebben. Tuchel heeft het voordeel dat Chelsea hem vermoedelijk liever naar een buitenlandse club ziet vertrekken dan naar een rivaal in eigen land, vermoedt de krant. 

Havertz 'afgeschoten'

Mount is echter niet de enige speler die Tuchel op zijn lijstje had staan na zijn aanstelling in München. BILD-journalist Christian Falk meldt dinsdag op Twitter dat ook de naam van Kai Havertz achter de schermen is besproken. 'De club en de coach zijn het erover eens dat er in de huidige selectie geen plaats voor hem is', deelt Falk echter de negatieve uitkomst van dat gesprek. Havertz maakte onder Tuchel de enige treffer in de Champions League-finale van 2021, waardoor Chelsea ten koste van Manchester City voor de tweede keer beslag legde op de 'cup met de grote oren'. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen