Recordhouder Ronaldo maakt er twee bij ruime zege op voetbaldwerg

23 maart 2023, 23:05   Bijgewerkt: 23 maart 2023, 23:11
Recordhouder Ronaldo maakt er twee bij ruime zege op voetbaldwerg

Cristiano Ronaldo heeft een prima recordinterland achter de rug. Tegen Liechtenstein speelde de 38-jarige Portugees zijn 197ste wedstrijd voor Portugal en daarmee is hij nu de speler met de meeste interlands aller tijden achter zijn naam. Ronaldo luisterde zijn jubileum op met een benutte penalty kort na rust maar beleefde daarna zijn hoogtepunt van de avond. Met een kiezelharde vrije trap maakte hij zijn 120ste doelpunt voor Portugal - ook dat is een record. 

Op het moment dat Ronaldo zijn beide treffers liet aantekenen leidde zijn elftal al met 2-0 tegen het dwergstaatje. João Cancelo opende voor rust de score, maar daar bleef het ook bij in het eerste bedrijf. Kort voor de eerste treffer van Ronaldo verdubbelde Bernardo Silva de score. Met de 4-0 zege voldeed Portugal aan de verwachting dat het geen kind zou hebben aan het bescheiden Liechtenstein.

Komende zondag krijgt Ronaldo de kans om zijn wedstrijd- én doelpuntenrecords verder aan te scherpen. Dan speelt Portugal het uitduel met Luxemburg, ook geen erkende grootmacht in het Europese voetbal. In groep J treffen de Portugezen later ook Bosnië en Herzegovina, Slowakije en IJsland. 

Bij Portugal debuteerde Roberto Martínez op de bank. De Spanjaard vertrok na het telerustellend verlopen WK in Qatar als bondscoach van België, maar vond in Portugal al snel een nieuwe klus. De zuid-Europeanen namen na het tumultueus verlopen toernooi juist afscheid van Fernando Santos. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen