Management van Berghuis komt met heel andere verklaring na vuistslag

28 mei 2023, 22:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het management van Steven Berghuis heeft een verklaring afgegeven nadat de aanvaller een vuistslag uitdeelde richting een supporter na de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax. Volgens de verklaring werd Berghuis voortdurend uitgescholden buiten De Grolsch Veste.

"Vanuit het management van Berghuis wordt gesteld dat hij tijdens het uitdelen van handtekeningen aan kinderen continu in zijn gezicht werd uitgescholden", zo schrijft TC Tubantia. "Daarvoor zou hij diegene ook meerdere malen hebben gewaarschuwd, voor hij zijn linkerhand op het dranghek plaatste en met zijn rechterhand een vuistslag probeerde uit te delen."

Artikel gaat verder onder video

De lezing verschilt van de eerste berichtgeving over het incident. De regionale krant haalde aanvankelijk een anonieme getuige aan, die sprak van racisme richting Brian Brobbey. De aanvaller zou 'kankerzwarte' zijn genoemd, waarna Berghuis boos zou zijn geworden. Het management heeft dus een ander feitenrelaas; ook Ajax en Berghuis zelf repten in een eerste reactie niet over racisme. 

"Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen", vertelde Berghuis in een verklaring aan diverse media. "Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit te delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax."

Ajax stelde dat Berghuis 'op een verkeerde manier heeft gereageerd'. "Hij heeft dat al snel bij John Heitinga kenbaar gemaakt en meteen zijn excuses aangeboden. Bij aankomst in de Arena heeft hij een gesprek gehad met Heitinga, Edwin van der Sar en Sven Mislintat. Zij wilden ook zijn kant van het verhaal horen. De conclusie is dat zijn reactie verkeerd was en dat Ajax die afkeurt. Hij heeft een boete gekregen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Absurd, een boete. En wat nog absurder is, is dat van de spelers verwacht wordt, dat ze (zogenaamd) een voorbeeldfunctie te moeten hebben. Als iemand hun treiterd, waarom zouden hun zich niet mogen verdedigen? Stop met het de spelers aan te praten dat ze een voorbeeldfunctie hebben.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen