Tuchel zet keepersverhoudingen Bayern op scherp nu Neuer een stap dichter bij rentree is

9 mei 2023, 18:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Manuel Neuer (37) heeft dinsdag zijn rentree gemaakt op het trainingsveld van Bayern München. De geroutineerde doelman stond bijna een half jaar buitenspel nadat hij zijn been brak tijdens zijn wintersportvakantie, direct na het WK in Qatar. De naderende terugkeer van Neuer zet de verhoudingen bij Der Rekordmeister op scherp. 

De terugkeer op het trainingsveld betekent nog niet dat Neuer al snel zijn plek onder de lat zal gaan opeisen, weet Sky Germany te melden. De aanvoerder zou mikken op een rentree bij de start van het volgende seizoen. Trainer Thomas Tuchel, die tijdens Neuers afwezigheid werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Julian Nagelsmann, zou intern al hebben uitgesproken dat Neuer, zodra hij weer fit is, zijn eerste keus is. 

Artikel gaat verder onder video

Daarmee had Tuchel een teleurstellende boodschap voor de Zwiter Yann Sommer, die na de beenbreuk van Neuer als ervaren vervanger werd opgepikt bij competitiegenoot Borussia Mönchengladbach. De verwachting is dat Sommer komende zomer vertrekt als hij inderdaad aan de kant wordt geschoven, omdat een reserverol gevolgen zou kunnen hebben voor zijn plek in het nationale elftal. Concurrenten Gregor Kobel en Jonas Omlin zijn bij respectievelijk Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach wél eerste keus. 

Voordat het zover is heeft Neuer echter nog een flink traject af te leggen. Dinsdag werkte hij een aantal oefeningen af onder leiding van keeperstrainer Michael Rechner en revalidatie-expert Thomas Wilhelmi. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen