'AZ grijpt naast komst Manchester City-talent: aanvaller op weg naar België'

25 juli 2023, 12:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

AZ grijpt naast de komst van Manchester City-aanvaller Adebire Mebude. De Alkmaarders deden volgens transferspecialist Fabrizio Romano een poging de 19-jarige Schotse buitenspeler permanent over te nemen van de Champions League-winnaar, maar vissen volgens diezelfde Romano achter het net.

De talentvolle buitenspeler Mebude maakte afgelopen seizoen indruk in de Onder 21 van City. Namens dat elftal kwam hij in 26 wedstrijden in de reservecompetitie tot elf doelpunten en dertien assists. Ook mocht hij in maart van dit jaar debuteren in Jong Schotland, dat deed hij met een doelpunt in de verloren oefenwedstrijd tegen de leeftijdgenoten uit Zweden (2-3). Inmiddels staat de teller op vier oefenpotjes voor de Schotse beloften.

Artikel gaat verder onder video

AZ deed volgens Romano een poging Mebude naar Alkmaar te halen, maar kreeg volgens de Italiaan daarbij concurrentie van het Belgische Westerlo. Die laatste club lijkt nu aan het langste eind te gaan trekken; Romano schrijft dat hij op het punt staat om de overstap naar de nummer zeven van het voorbije seizoen te gaan maken. Manchester City zou wel een terugkoopclausule hebben bedongen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen