Kudus en Bergwijn laten zich zien bij eerste zege Ajax onder Steijn

18 juli 2023, 15:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft de eerste zege onder Maurice Steijn geboekt. De Amsterdammers waren dankzij doelpunten van Mohammed Kudus (twee keer) en Steven Bergwijn met 3-0 te sterk voor Shakhtar Donetsk.

Ten opzichte van het gelijkspel tegen FC Den Bosch (2-2) beschikte Steijn dinsdagmiddag over meerdere van vakantie teruggekeerde (jeugd)internationals. Eén van hen, Devyne Rensch, verdiende na een kwartier een penalty, die benut werd door Kudus.

De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Tien minuten na het openingsdoelpunt knalde Bergwijn op aangeven van Kudus het tweede Amsterdamse doelpunt tegen de touwen. Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen speelden een belangrijke rol bij de goal. Bij de 3-0 was Bergwijn de aangever en Kudus de maker van het doelpunt.

Met een flink gewijzigd team trad Ajax in de tweede helft op De Toekomst, waar publiek niet welkom was. Doelpunten vielen er echter niet meer. Calvin Bassey en Remko Pasveer zorgden na rust met gevaarlijk balverlies voor de meest opvallende momenten. Beide keren liep het echter goed af voor Ajax.

Opstelling Ajax eerste helft: Gorter; Rensch, Aertssen, Hato, Salah-Eddine; Tahirovic, Klaassen, Van den Boomen; Kudus, Rasmussen, Bergwijn

Opstelling Ajax tweede helft: Pasveer; Gooijer, Hato, Bassey, Wijndal; Van den Boomen, Taylor, Klaassen; Daramy, Brobbey, Godts,