Sta-in-de-weg Jong Oranje genoemd als opvolger Neuer bij Bayern München

4 juli 2023, 18:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Bayern München denkt alvast na over het afscheid van doelman Manuel Neuer (37). De routinier hoopt komende zomer weer eerste keus onder de lat te worden bij Der Rekordmeister nadat hij de gehele tweede helft van vorig seizoen miste vanwege een beenbreuk, opgelopen bij het skiën. In de Georgiër Giorgi Mamardashvili (Valencia) zou de club een potentiële opvolger voor Neuer hebben geïdentificeerd.

Dat melden diverse media in Duitsland, waaronder BILD, nadat transferspecialist Fabrizio Romano de belangstelling als eerste met het grote publiek had gedeeld. "Volgens informatie van SPORT-BILD heeft Bayern de keeper daadwerkelijk op de radar, hij is meerdere keren gescout. Daarnaast was er al contact tussen de spelersleiding en Marco Neppe (37), de technisch directeur van FC Bayern", zo schrijft de krant.

Artikel gaat verder onder video

Momenteel heeft Bayern drie keepers onder contract staan. Buiten Neuer zijn dat Yann Sommer en Sven Ulreich (beiden 34). De Zwitser Sommer kwam afgelopen winter als noodoplossing over van Borussia Mönchengladbach. Mocht Neuer zijn plek echter weer met succes claimen, dan zou de routinier gebruik kunnen maken van een gelimiteerde transfersom in zijn contract. Bayern zou het keepersbestand dan op z'n minst met één doelman willen aanvullen, waarbij Mamardashvili dus nadrukkelijk in beeld is.

De nog altijd maar 22-jarige Georgiër staat sinds 2021 onder contract bij Valencia, waar hij afgelopen seizoen eerste keus onder de lat was. Hij speelde inmiddels negen A-interlands voor Georgië, maar was met de Onder 21-ploeg actief op het EK in eigen land. In de laatste poulewedstrijd hield hij Jong Oranje op een 1-1 gelijkspel, waardoor de ploeg van Erwin van de Looi de groepsfase niet overleefde. Georgië deed dat wél, maar sneuvelde in de kwartfinale na strafschoppen tegen Israël.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen