Valentijn Driessen kraakt 'zeurende en zeikende' speler van Ajax: 'Hij kan het niet meer bijbenen'

29 juli 2023, 14:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ajax TV / Talpa

Valentijn Driessen juicht het toe dat Maurice Steijn 'irritant gedrag' probeert uit te bannen bij Ajax. De trainer heeft zich vorig seizoen kapot geërgerd aan de maniertjes van onder meer Davy Klaassen. Dat de dertigjarige middenvelder zich bijvoorbeeld tijdens de bekerfinale tegen PSV niet onbetuigd liet, kan Driessen wel verklaren.

"Hij is altijd aan het zeuren, altijd aan het zeiken", begint Driessen bij De Oranjezomer. "Hij is natuurlijk gefrustreerd omdat hij het niet meer kan bijbenen. Dan ga je je tot dat soort dingen verlagen, terwijl hij gewoon aan het voetbal moet denken. Dat vind ik wel goed van Steijn."

Artikel gaat verder onder video

Driessen vindt het ook positief dat Steijn deze week Jay Gorter aanpakte op de training. "Gorter had hem op de training voor iets uitgemaakt en werd daarna apart genomen. Steijn zei tegen hem: nog één keer en je gaat eruit. Dat vind ik wel heel goed."

Steijn vertelde deze week aan De Telegraaf dat hij bij Ajax een winnaarsmentaliteit probeert te kweken, maar tegelijkertijd van zijn spelers verlangt dat ze daarin niet doorslaan. Zo werd er in het oefenduel met RSC Anderlecht op een gegeven moment 'naar alles geschopt en geslagen'. "Dat vond ik niet goed en daar heb ik naar aanleiding van die wedstrijd ook met Devyne Rensch en Davy Klaassen over gesproken. Ik wil van dat reageren af", aldus Steijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn en slot zijn allebei echte liefhebbers van echt voetbal, in zowel spel als mentaliteit. Hopelijk is dat ook terug te zien in de klassiekers. Geen eeuwig gejank maar echt voetbal

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen