Vlam in de pan bij finale EK onder 21; 107-voudig international Ashley Cole krijgt rode kaart

8 juli 2023, 20:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De finale van het EK onder 21 is zaterdagavond niet zonder slag of stoot verlopen. Tijdens de wedstrijd tussen Engeland en Spanje ging het kort na de 1-0 namelijk mis. Na een opstootje aan de zijkant van het veld deelde scheidsrechter Espen Eskas een rode kaart uit aan Ashley Cole.

Cole is inmiddels werkzaam als assistent van de Engelsen en bemoeide zich ook met het opstootje. De vlam sloeg in de pan toen Engeland vlak voor rust een vrije trap kreeg, tot grote onvrede van de Spanjaarden. Manchester City-speler Cole Palmer schoot die vrije trap via de muur in het doel. Daarop reageerde de bank van Spanje boos en dat leidde weer tot boosheid bij de Engelsen.

Artikel gaat verder onder video

Aan de zijkant van het veld kregen spelers en stafleden het met elkaar aan de stok. Uiteindelijk besloot de arbiter om Cole en een assistent van Spanje met rood weg te sturen. Ook werden er twee gele kaarten uitgedeeld. Extra pijnlijk voor Spanje was dat het doelpunt van Palmer de enige treffer van de wedstrijd was. Engeland won dus met 1-0 en kroonde zich tot Europees kampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen