'PSV-man' Ibrahim Afellay begint aan nieuwe functie bij Feyenoord

30 augustus 2023, 12:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Ibrahim Afellay maakt komend seizoen deel uit van de trainersstaf van Feyenoord Onder 18. De 37-jarige oud-international wordt assistent van zijn voormalig Oranje-ploeggenoot Robin van Persie.

Op de clubsite van Feyenoord staat Afellay inmiddels naast Van Persie en zijn mede-trainer (en oud-speler) Brian Pinas als assistent vermeld bij de Onder 18. De aanstelling van de oud-speler van onder meer PSV en FC Barcelona komt niet geheel uit het niets: afgelopen seizoen deed hij bij de Onder 16 van de regerend landskampioen ook al ervaring op in het trainersvak. Toch is het opvallend dat hij zijn loopbaan als trainer verder uitbouwt in Rotterdam-Zuid. In de geruchtmakende uitzending van Studio Voetbal waarin Pierre van Hooijdonk zijn gewraakte uitspraken deed aan het adres van Ajax-trainer Maurice Steijn, betitelde Afellay zichzelf nog als 'PSV-man'.

Afellay beëindigde in 2020 zijn carrière als speler. Hij deed dat in het shirt van PSV, de club waar hij in 2004 eveneens zijn profdebuut maakte. In 2012 verliet hij Eindhoven om zijn loopbaan te vervolgen bij FC Barcelona, maar mede door blessures liep dat avontuur niet zoals gehoopt. De Catalanen verhuurden hem daarna aan Schalke 04 en Olympiakos Piraeus, waarna hij transfervrij overstapte naar Stoke City om uiteindelijk terug te keren bij PSV. Afellay kwam tot 53 interlands voor Oranje (zeven goals) en vertegenwoordigde Nederland op de EK's van 2008 en 2012 én het WK van 2010.

Artikel gaat verder onder video

Na zijn actieve loopbaan richtte Afellay zich op zijn trainersloopbaan én een carrière op televisie. Zo verzorgt hij bij de NOS analyses bij wedstrijden en schuift hij regelmatig aan in Studio Voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

De stoker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon een spion voor PSV😜

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen