Nieuwe primeur voor hoofdrolspeler Lionel Messi in halve finale US Open Cup

24 augustus 2023, 07:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © MLS

Lionel Messi heeft woensdagnacht iets geflikt wat hij nog niet eerder flikte bij Inter Miami. De Argentijn versloeg FC Cincinnati en haalde met zijn ploeg de finale van de US Open Cup. In tegenstelling tot de andere wedstrijden die hij speelde voor Inter Miami, kwam hij dit keer níet tot scoren. Desondanks vervulde de stervoetballer alsnog een hoofdrol in een bloedstollend duel.

De Amerikaanse club liep al na achttien minuten averij op, toen Luciano Acosta namens FC Cincinnati voor de voorsprong zorgde. Na ongeveer een uur voetbal werd de opdracht nog wat lastiger voor Inter Miami, toen Brandon Vazquez de 2-0 maakte. Gelukkig voor de ploeg van Gerardo Martino, was daar altijd weer Messi.

Artikel gaat verder onder video

De Argentijn verzorgde de assist op de aansluitingstreffer van Leandro Campana in de 68e minuut. Inter Miami was helemaal terug, maar moest tot de allerlaatste seconde wachten totdat Messi opnieuw met een kunststukje kwam. In de zevende minuut van de blessuretijd legde de aanvaller de bal perfect op het hoofd van opnieuw Campana, die van dichtbij kon binnen koppen.

Nadat de verlening opnieuw twee doelpunten aan beide kanten opleverde, moest een strafschoppenserie voor de beslissing zorgen. Daarin trok Inter Miami, waar Messi de eerste penalty benutte, aan het langste eind. In de US Open Cup-finale neemt de ploeg het op tegen Houston Dynamo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen