Soap ten einde: FC Volendam laat Carel Eiting naar FC Twente gaan

31 augustus 2023, 21:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De arbitragecommissie heeft Carel Eiting in het gelijk gesteld in zijn arbitragezaak tegen FC Volendam. De club is nu verplicht om voor de sluiting van de transfermarkt medewerking te verlenen aan zijn overstap naar FC Twente. Volgens ESPN gaat dat ook gebeuren: de zender maakt donderdagavond melding van de overstap.

Een week geleden oordeelde de arbitragecommissie nog dat Volendam niet hoeft mee te werken aan een transfer naar Twente. Wel gaf de arbitragecommissie aan dat alle betrokken partijen moeten proberen tot overeenstemming te komen. Twente wilde Eiting voor vier ton overnemen, naar verluidt omdat hij een contractuele clausule heeft, maar Volendam vindt dat hij meer waard is.

Artikel gaat verder onder video

Volgens advocaat Frans de Weger van de middenvelder werd van Eiting, FC Volendam en FC Twente verwacht dat ze zich 'actief en constructief tegenover elkaar zouden opstellen'. Maar terwijl Twente en Eiting financiële concessies hebben gedaan, accepteerde Volendam een nieuw bod van Twente niet.

Eiting en zijn advocaat vonden dus dat Volendam het eerdere vonnis niet opvolgden en hebben nu gelijk gekregen. Volendam moest daardoor meewerken aan een transfer van de middenvelder voordat de transferwindow sluit (vrijdagavond). Dat lijkt te zijn gebeurd: ESPN weet dat de transfer rond is.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Apart,zelf wouden die nep Duitsers Zerouki niet verkopen voor einde transfer window en ook steeds een hogere prijs vragen.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar werd de speler niet misleid door de verkopende partij.

Elvisje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wouden, dat zijn bossen.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hele opvallende uitspraak dat een speler gelijk krijgt, maar wat zegt dit. De clubs moeten constructief in onderhandeling. Dan kan Volendam nog steeds volhouden dat ze open staan voor onderhandeling maar het transferbedrag wat Twente wilt betalen niet hoog genoeg is.

Dick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon in de basis zetten zondag.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel bijzonder dat de commissie in zo'n korte tijd, twee verschillende uitspraken over dezelfde zaak doet. Het lijkt mij toch gewoon een contract kwestie? Want daar gaat de discussie over, het wel of niet mogen lichten van de optie in het contract. Daar moet juridisch naar gekeken worden en dan is het een ja of nee. Dit lijkt nu compleet buiten beschouwing gelaten te worden. Bizar. Ben overigens wel benieuwd maar de 'verbeterde' bod van Twente. Zou bijzonder zijn als er op deze manier een club gedwongen wordt om een speler voor minder geld te verkopen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen