'Twee Europese topclubs hebben Ryan Gravenberch op de korrel: onderhandelingen over transfer aan de gang'

16 augustus 2023, 16:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ryan Gravenberch leek een eventuele overstap naar Liverpool vorige maand uit zijn hoofd te moeten zetten, maar de nummer vijf van het afgelopen seizoen in Engeland is de middenvelder nog niet vergeten. Volgens verslaggever Santi Aouna van Foot Mercato heeft Liverpool de interesse in Gravenberch ‘opnieuw geactiveerd’. Ook Manchester United heeft de oud-Ajacied op het lijstje staan.

Ajax was er vorig jaar veel aan gelegen Gravenberch binnenboord te houden, maar de middenvelder koos voor een overstap naar Bayern München. Hij kwam er tijdens zijn eerste seizoen in Duitsland echter niet tot nauwelijks aan te pas. In de competitie verscheen hij weliswaar 24 keer binnen de lijnen, maar slechts drie keer als basisspeler. Gravenberch aasde naar verluidt in de winter al op een al dan niet tijdelijk vertrek uit Zuid-Duitsland, maar Bayern München wilde daar toen niet aan meewerken.

Artikel gaat verder onder video

Het perspectief voor Gravenberch bij de kampioen van Duitsland lijkt er niet beter op te zijn geworden. De middenvelder zat in de Supercup tegen RB Leipzig negentig minuten op de bank. Een zomerse transfer is daarom nog altijd een optie voor de oud-Ajacied. Florian Plettenberg van Sky Sport verzekerde vorige maand dat Liverpool niet langer in de race is voor Gravenberch, maar volgens Aouna kan de Oranje-international tóch weer rekenen op interesse van de Engelse topclub. Aouna meldt woensdagmiddag dat Gravenberch een overstap naar Engeland ziet zitten en dat gesprekken met zijn entourage gaande zijn.

Manchester United zou de naam van Gravenberch ook nog op het lijstje hebben staan. De werkgever van Erik ten Hag deed in januari al een poging om de middenvelder naar Old Trafford te halen. Een transfer was echter niet bespreekbaar voor Bayern München, dat Marcel Sabitzer wél naar Manchester United liet gaan. De Oostenrijker verruilde Bayern München deze zomer voor Borussia Dortmund. Dat betekent echter niet dat de concurrentie voor Gravenberch er minder op is geworden. De kampioen van Duitsland haalde met Konrad Laimer al een nieuwe middenvelder.

Ook bij Liverpool zal de concurrentie niet gering zijn. De nummer vijf van het afgelopen seizoen in de Premier League betaalde meer dan honderd miljoen euro voor de komst van Alexis Mac Allister en Dominik Szoboszlai.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is alleen maar goedvoor Ryan als hij tenminste kan spelen. Ik had hem liever bij Ajax gezien , maar die vervelende Duitser weigert het om Nederlandse spelers aan te trekken

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gravenberch kan beter één stapje terug doen om er vervolgens twee vooruit te kunnen maken. Hij moet wedstrijden spelen en dat zie ik bij United en Liverpool niet echt gebeuren. Denk sowieso dat hij wat urgentie mist in zijn spel voor de Premier League.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan beter verhuurd worden aan Ajax met het ook op speeltijd volgend jaar en het EK.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen